Steak Diana

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Rozpálime panvicu do horúca. Steaky ochutíme soľou a čiernym korením a z každej strany opečieme tri minúty na médium, potom pridáme a rozpustíme maslo a počkáme, kým sa nestratí pena. Maslo nesmie zhnednúť.
  2. Steaky vyberieme z panvice. Z výpeku pripravíme omáčku. Pridáme brandy, šalotku a orestujeme, kým bude mäkká, ale nie hnedá. Pridáme dubáky a vývar a povaríme dve minúty. Na konci dáme steaky naspäť do omáčky a povaríme asi minútu.
  3. Podávame s hranolčekmi alebo bielym chlebom a so šalátom. Tento recept sa niekedy robí aj tak, že sa mäso flambuje horiacim brandy.