Štavnaté zapečené marinované rezne

eviana - fotkaeviana, 15. septembra 2013
Štavnaté zapečené marinované rezne
Foto: eviana

Včera sme boli na hubách... a plány na dnešný obed som samozrejme mala hubové (naivka důvěřivá :))... ale na hubách sme akurát tak parádne Zobraziť celý popisVčera sme boli na hubách... a plány na dnešný obed som samozrejme mala hubové (naivka důvěřivá :))... ale na hubách sme akurát tak parádne zmokli a našli len jeden maličký sírovec a jeden pečenovec... takže som plány musela narýchlo zmeniť... a tak vznikli tieto šťavnaté voňavé rezne :)

6
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

MARINÁDA:
2 ks
2 dl
0,5 dl
4 PL
4 PL
3 strúčiky
2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
800 g
10 strúčikov
1 ks
15 bobuliek
50 g
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Deň, resp. večer vopred si spravíme marinádu; mäsko nakrájame na rezne, naklepeme a na noc naložíme do marinády.

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 1
  2. 2

    ...na plech si naukladáme tenké plátky masla, rozložíme zelerovú vňať, strúčiky cesnaku, mesiačiky cibule a guľôčky nového korenia.

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 2
  3. 3

    ...namarinované mäso sprudka krátko opražíme v bravčovej masti z oboch strán

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 3
  4. 4

    ...naukladáme ho do pripraveného pekáča

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 4
  5. 5

    ...zvyšnú marinádu dolejeme vriacou vodou - aby sme mali 4-5 dl zálievky - a zalejeme ňou mäso v pekáči

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 5
  6. 6

    ...takto zaliate mäso prikryjeme a dáme pomaly piecť na 200° do rozohriatej rúry na cca 1 hodinu.

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 6
  7. 7

    ...v závere mäso odokryjeme a necháme ho cca 10 minút zapiecť na silnejší výkon, resp. ventilátor... a je to. My sme dnes mali k nemu ryžu a rajčinovo-cibuľový šalát, ale výborné je aj so zemiakovým pyré... a k tomu ten voňavý výpek na poliatie... mäsko je krehké, šťavnaté, voňavé a úplne sa rozplýva na jazyku, len sa tak po ňom zaprášilo :)

    Štavnaté zapečené marinované rezne - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
ten prach si potom riadne utrela? :-), dobre si to vymyslela, ale tie vajcia by som nedala
eviana
@afataga , prach zásadne neutieram, skvelý spôsob konzervácie :)
Pôvodne to malo byť niečo úplne iné, ale tie vajíčka tam žiadnu neplechu nerobili, práve naopak :)
sracz
... vynikajúce chute a zároveň krásna prezentácia i reprezentácia, milá @eviana a nebuď smutná, huby porastú aj inokedy a pošmakuješ si aj na variante s nimi!
mariamka
a tak to pekne zacalo "vcera sme boli na hubach .. " :)) ale pekne si sa vynasla, ta marinada musi byt delikatna, same dobre chute a posledna foto proste parada, :))
eviana
Milý @sracz , ďakujem za Tvoje povzbudivé slová, dúfam, že sa ešte toho roku naplnia, bo ja huby milujem a už sa neviem dočkať hubového čarovania v kuchyni :)
eviana
@mariamka , ďakujem Ti za milé slová, Ty vieš vždy tak pekne povzbudiť a potešiť ♥ Marináda bola veru fajná, voňavá... a to som ešte zabudla pridať aj trošku šalvie, ktorú mám namrazenú. Marinované mäsko robievam často, ale marinujem aspon 2 dni, toto v podstate len pol dňa bolo v marináde, preto som ho nechcela dlho trápiť na panvici a zbytočne ho vysušiť, preto som sa rozhodla dať ho takto zapiecť, ešte som tak nerobila a veru dobre som spravila, bolo naozaj fajné, šťavnaté a mäkkučké :)
helca103
niečo podobné robím aj ja a veru nikdy ich nie je dosť ... asi mám malý plech na pečenie :-) Milá @eviana uložím si to lebo máš trochu iné ingrediencie a vyskúšam o 2 týždne ked budem mať návštevu.
engie
piekla som na kolaudaciu pre kamaratov a bolo to vyborne, odporucam, dakujem za recept:)
eviana
@engie , ďakujem za skvelú správu, mám radosť, že chutilo, si milá, že si mi dala vedieť :)
smejkad
konecne som sa k tvojmu receptu dostala a mozem si iba hlavu buchat o stenu, ze sme nan cakali tak dlho :-(
mala som ho v paci dva dni, zelerovu vnat som nemala, tak som dala o to viac cibule a cesnaku
a vsetci vratane mojej potvory, ktorej okrem sladkosti nic nechuti, sme sa najedli az po golier :-)))
vynikajuce, dakujeme :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia