Foto: eviana
Včera sme boli na hubách... a plány na dnešný obed som samozrejme mala hubové (naivka důvěřivá :))... ale na hubách sme akurát tak parádne Zobraziť celý popisVčera sme boli na hubách... a plány na dnešný obed som samozrejme mala hubové (naivka důvěřivá :))... ale na hubách sme akurát tak parádne zmokli a našli len jeden maličký sírovec a jeden pečenovec... takže som plány musela narýchlo zmeniť... a tak vznikli tieto šťavnaté voňavé rezne :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
MARINÁDA: | |
2 ks |
|
2 dl |
|
0,5 dl |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
800 g |
|
10 strúčikov |
|
1 ks |
|
|
|
15 bobuliek |
|
50 g |
|
na podliatie |
|
Postup
-
1
Deň, resp. večer vopred si spravíme marinádu; mäsko nakrájame na rezne, naklepeme a na noc naložíme do marinády.
-
2
...na plech si naukladáme tenké plátky masla, rozložíme zelerovú vňať, strúčiky cesnaku, mesiačiky cibule a guľôčky nového korenia.
-
3
...namarinované mäso sprudka krátko opražíme v bravčovej masti z oboch strán
-
4
...naukladáme ho do pripraveného pekáča
-
5
...zvyšnú marinádu dolejeme vriacou vodou - aby sme mali 4-5 dl zálievky - a zalejeme ňou mäso v pekáči
-
6
...takto zaliate mäso prikryjeme a dáme pomaly piecť na 200° do rozohriatej rúry na cca 1 hodinu.
-
7
...v závere mäso odokryjeme a necháme ho cca 10 minút zapiecť na silnejší výkon, resp. ventilátor... a je to. My sme dnes mali k nemu ryžu a rajčinovo-cibuľový šalát, ale výborné je aj so zemiakovým pyré... a k tomu ten voňavý výpek na poliatie... mäsko je krehké, šťavnaté, voňavé a úplne sa rozplýva na jazyku, len sa tak po ňom zaprášilo :)
Pôvodne to malo byť niečo úplne iné, ale tie vajíčka tam žiadnu neplechu nerobili, práve naopak :)
mala som ho v paci dva dni, zelerovu vnat som nemala, tak som dala o to viac cibule a cesnaku
a vsetci vratane mojej potvory, ktorej okrem sladkosti nic nechuti, sme sa najedli az po golier :-)))
vynikajuce, dakujeme :-)