Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...také trošku iné kuracie rezne :)

6-8
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia opláchneme a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Nakrájame ich na rezne - neklepala som, len som ich rozkrajala na tenšie plátky - ako sa mi podarilo.
  2. Pripravíme si marinádu - všetky suroviny jednoducho zmiešame dohromady.
  3. Mäso postupne vkladáme do uzatváracej nádoby a potierame marinádou.
  4. ...až kým neminieme všetky plátky mäsa a všetku marinádu. Uzavrieme nádobu a vložíme minimálne na 24 hodín do chladničky, nech chute poriadne prestúpia mäsom.
  5. Na druhý deň si spravíme strúhanku z čerstvých rožkov.
  6. ...nevadí, že nie je úplne jemná - má to svoje čaro. Pripravíme si parmezán
  7. ...nastrúhame ho na jemno, vmiešame spolu so strúhanou citrónovu kôrou do strúhanky
  8. ...na rozpálenú panvicu dáme maslo a bravčovú masť (tá zabráni maslu prepalovať sa)
  9. ...mäso z marinády vyberáme rovno do strúhankovej zmesi, poriadne z oboch strán obalíme
  10. ...a do červena vysmažíme v rozohriatom tuku (stačí max 5-6 minut z každej strany)
  11. ...vysmažené zbavíme prebytočného tuku pomocou kuchynských papierových utierok. Rezne sú krehké, šťavnaté, voňavé a úžasne chrumkavé :)