Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...také trošku iné kuracie rezne :)
6-8 porcií |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia opláchneme a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Nakrájame ich na rezne - neklepala som, len som ich rozkrajala na tenšie plátky - ako sa mi podarilo.
- Pripravíme si marinádu - všetky suroviny jednoducho zmiešame dohromady.
- Mäso postupne vkladáme do uzatváracej nádoby a potierame marinádou.
- ...až kým neminieme všetky plátky mäsa a všetku marinádu. Uzavrieme nádobu a vložíme minimálne na 24 hodín do chladničky, nech chute poriadne prestúpia mäsom.
- Na druhý deň si spravíme strúhanku z čerstvých rožkov.
- ...nevadí, že nie je úplne jemná - má to svoje čaro. Pripravíme si parmezán
- ...nastrúhame ho na jemno, vmiešame spolu so strúhanou citrónovu kôrou do strúhanky
- ...na rozpálenú panvicu dáme maslo a bravčovú masť (tá zabráni maslu prepalovať sa)
- ...mäso z marinády vyberáme rovno do strúhankovej zmesi, poriadne z oboch strán obalíme
- ...a do červena vysmažíme v rozohriatom tuku (stačí max 5-6 minut z každej strany)
- ...vysmažené zbavíme prebytočného tuku pomocou kuchynských papierových utierok.
Rezne sú krehké, šťavnaté, voňavé a úžasne chrumkavé :)