Foto: zuzanka1367
Či to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner.cz pod takýmto názvom. Mäso odležané v pive má skvelú chuť a k Zobraziť celý popisČi to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner.cz pod takýmto názvom. Mäso odležané v pive má skvelú chuť a k tomu dlhší čas pečenia urobí z tohto kúska krkovičky skutočnú dobrotu. Aby tu nebolo tak diétne :)
Postup
-
1
Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme olejom, posypeme mletým zázvorom, rascou a soľou. Zalejeme pivom a odložíme najlepšie na noc do chladničky. Ak nemáte toľko času postačia aj 3-4 hodiny.
-
2
Mäso vyberieme z chladu a necháme aspoň 30 minút v teple. Vyberieme ho z marinády, trochu osušíme a na rozohriatej masti mäso sprudka zo všetkých strán opečieme spolu so šalotkou. Dáme do pekáča, ktorý sa dá zakryť, podlejeme marinádou a pečieme v rúre zohriatej na 160 stupňov približne 140 minút. počas pečenia mäso prelievame výpekom, aby bolo šťavnaté.
-
3
Asi na 10 minút mäso odkryjeme, teplotu zvýšime a trochu ho zapečieme do chrumkava. Nakrájame na plátky, mäso je šťavnaté, mäkké. Tí čo sa boja chuti piva v jedle sa nemusia báť, cítiť to tak jemne karamelovo. Ako prílohu si zvolíte niečo dobré sami :) niekto restovanú zeleninu, niekto zemiaky, ryžu...A ešte jednu vec aby ste nezabudli. Pivo si určite nekúpte len jedno, aby bolo čím zalievať, lebo ten zvyšok Vám bude sakra málo :) Dobrú chuť Vám...
@babkamt poteším sa ak vyskúšaš a pochutíš si. Dík!
varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-bocikova-natierka-s-pi...
Otočili sme, aby sa nevylialo :)
Dopadlo to výborne, piekol som nakrájanú na hrubšie plátky na pomalo 5 hodín, mäso mäkkučké a šťavnaté, výborný recept. K tomu moravská kapusta od @jerica.
Pomalý hrniec sa oplatí. Už som v ňom vyskúšal veľa receptov a žiadny ma nesklamal. Okrem toho ušetrí čas aj energiu. Večer ho zapnem a ráno mám navarené aj s peknou vôňou...
Pomalac nemam, pouzivam jen troubu. Vejde se mi do ni cely pekac. Dam na 70°C a pecu celou noc.
Jak ja se tesim! :-)
Tiež som použil čierne pivo, to som zabudol dopísať v reakcii. :-)
Bola k tomu dusená biela kapusta "špecial"tzn. dusená s hruškový kompotom.Vrele odporúčam.
Medový porter! Super variaca!