Staročeská pečená krkovička fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. februára 2016

Či to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner.cz pod takýmto názvom. Mäso odležané v pive má skvelú chuť a k tomu dlhší čas pečenia urobí z tohto kúska krkovičky skutočnú dobrotu. Aby tu nebolo tak diétne :)

Suroviny

1 kg
2 lyžice
1 lyžička
1 lyžica
3 ks
2,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme olejom, posypeme mletým zázvorom, rascou a soľou. Zalejeme pivom a odložíme najlepšie na noc do chladničky. Ak nemáte toľko času postačia aj 3-4 hodiny.

    Staročeská pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso vyberieme z chladu a necháme aspoň 30 minút v teple. Vyberieme ho z marinády, trochu osušíme a na rozohriatej masti mäso sprudka zo všetkých strán opečieme spolu so šalotkou. Dáme do pekáča, ktorý sa dá zakryť, podlejeme marinádou a pečieme v rúre zohriatej na 160 stupňov približne 140 minút. počas pečenia mäso prelievame výpekom, aby bolo šťavnaté.

    Staročeská pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi na 10 minút mäso odkryjeme, teplotu zvýšime a trochu ho zapečieme do chrumkava. Nakrájame na plátky, mäso je šťavnaté, mäkké. Tí čo sa boja chuti piva v jedle sa nemusia báť, cítiť to tak jemne karamelovo. Ako prílohu si zvolíte niečo dobré sami :) niekto restovanú zeleninu, niekto zemiaky, ryžu...A ešte jednu vec aby ste nezabudli. Pivo si určite nekúpte len jedno, aby bolo čím zalievať, lebo ten zvyšok Vám bude sakra málo :) Dobrú chuť Vám...

    Staročeská pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak Tvoje mäsko opäť nesklamalo @zuzanka , trochu som ho ešte naplácala horčicou a posypala senovkou gréckou okrem tvojich korenín a nechala cez noc v sáčku marinovať. Šalotka doma nebola, klasická cibuľa poslúžila. A konečne našiel uplatnenie čierny Medový porter 19°, vyliala som celých 330ml. Poviem Ti, lepšiu krkovičku sme tuším doma ešte nikdy nemali. A to som ju ani neopekala, len som ju dala zakrytú v pekáčiku rovno do rúry rozhorúčenej na 250° na 15 minút a potom som ju piekla 2 hodiny na 150° teplovzduch so spodným ohrevom na najspodnejšej priečke a 30 minút po otočení odokrytú na 180°. Fantastická bola, a tá skaramelizovaná šťava s cibuľou bola úžasná. Zapisuje sa do mojej KK zlatým písmom. Ďakujem za recept a pozdravujem :-)