Staročeská pečená krkovička (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Či to je naozaj staročeská neviem, ale recept som našla na crustycorner.cz pod takýmto názvom. Mäso odležané v pive má skvelú chuť a k tomu dlhší čas pečenia urobí z tohto kúska krkovičky skutočnú dobrotu. Aby tu nebolo tak diétne :)

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme olejom, posypeme mletým zázvorom, rascou a soľou. Zalejeme pivom a odložíme najlepšie na noc do chladničky. Ak nemáte toľko času postačia aj 3-4 hodiny.
  2. Mäso vyberieme z chladu a necháme aspoň 30 minút v teple. Vyberieme ho z marinády, trochu osušíme a na rozohriatej masti mäso sprudka zo všetkých strán opečieme spolu so šalotkou. Dáme do pekáča, ktorý sa dá zakryť, podlejeme marinádou a pečieme v rúre zohriatej na 160 stupňov približne 140 minút. počas pečenia mäso prelievame výpekom, aby bolo šťavnaté.
  3. Asi na 10 minút mäso odkryjeme, teplotu zvýšime a trochu ho zapečieme do chrumkava. Nakrájame na plátky, mäso je šťavnaté, mäkké. Tí čo sa boja chuti piva v jedle sa nemusia báť, cítiť to tak jemne karamelovo. Ako prílohu si zvolíte niečo dobré sami :) niekto restovanú zeleninu, niekto zemiaky, ryžu...A ešte jednu vec aby ste nezabudli. Pivo si určite nekúpte len jedno, aby bolo čím zalievať, lebo ten zvyšok Vám bude sakra málo :) Dobrú chuť Vám...