Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.

8
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený cesnak pretlačíme, pridáme soľ, korenie, tymiám, majoránku, tekuté korenie a premiešame, prilejeme olej, premiešame
  2. Touto zmesou potrieme mäso, vložíme do uzatváratelnej nádoby, povtláčame slivky a bobkový list, nádobu uzavrieme a necháme marinovať z večera do rána
  3. mäso preložíme do hrnca a prudko orestujeme, aby sa mäso stiahlo
  4. aj z druhej strany
  5. podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi hodinu, občas premiešame a pustíme vôňu spod pokrievky
  6. po hodine pridáme gaštanové pyré,
  7. prilejeme vodu aby bolo mäso ponorené a varíme ešte pol hodiny, do mäkka
  8. ak je mäso mäkké vyberieme ho, šťavu odstavíme z ohňa, pyré sa nám rozvarilo, aj slivky sú úplne mäkké, tak celú omáčku romixujeme ponorným mixérom do hladka, zahustíme múkou a dáme späť na oheň, necháme prevrieť, prípadne dochutíme soľou, korením, omáčka má jemnú nasladlú chuť z gaštanov a sliviek
  9. zjemníme smotanou a citrónovou šťavou, odstavíme,
  10. mäso nakrájame na plátky, uložíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame s cestovinou, alebo zemiakmi