Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.
8 porcií |
15 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup- Očistený cesnak pretlačíme, pridáme soľ, korenie, tymiám, majoránku, tekuté korenie a premiešame, prilejeme olej, premiešame
- Touto zmesou potrieme mäso, vložíme do uzatváratelnej nádoby, povtláčame slivky a bobkový list, nádobu uzavrieme a necháme marinovať z večera do rána
- mäso preložíme do hrnca a prudko orestujeme, aby sa mäso stiahlo
- aj z druhej strany
- podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi hodinu, občas premiešame a pustíme vôňu spod pokrievky
- po hodine pridáme gaštanové pyré,
- prilejeme vodu aby bolo mäso ponorené a varíme ešte pol hodiny, do mäkka
- ak je mäso mäkké vyberieme ho, šťavu odstavíme z ohňa, pyré sa nám rozvarilo, aj slivky sú úplne mäkké, tak celú omáčku romixujeme ponorným mixérom do hladka, zahustíme múkou a dáme späť na oheň, necháme prevrieť, prípadne dochutíme soľou, korením, omáčka má jemnú nasladlú chuť z gaštanov a sliviek
- zjemníme smotanou a citrónovou šťavou, odstavíme,
- mäso nakrájame na plátky, uložíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame s cestovinou, alebo zemiakmi
|