Srdiečka so smotanovým kalerábom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Srdcia umyjeme a ak treba, odstránime žilky a žľazy. Na panvici na rozpálenom oleji urestujeme cibuľku dosklovita, pridáme srdcia a roztlačený cesnak. Niekoľko minút restujeme, zalejeme vývarom a dusíme domäkka.
  2. Kaleráb očistíme a pokrájame na malé kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a smažíme na panvici 5 minút. Podlejeme vývarom a dusíme, až kým kaleráb ostane trošku chrumkavý, pridáme smotanu, bylinky, dochutíme soľou a bielym korením.
  3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame asi na centimetrové plátky. Šafran namočíme do vlažnej vody na 10 minút. V kastróle zmiešame víno a vodu, osolíme a pridáme šafran. Vložíme zemiaky a dusíme domäkka. Na tanier poukladáme zemiaky, smotanový kaleráb a navrch poukladáme srdcia.