Špenátový prívarok
Špenátový prívarok so strateným vajíčkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Žemle nakrájame na menšie
kocky a zalejeme trochou
mlieka. Necháme zmäknúť.
- Na rozpustenej
masti osmažíme
nakrájanú cibuľu
do zlatohneda. Pridáme roztlačený
cesnak, krátko
opražíme aby
nezhorkol, a hneď pridáme rozmixovaný čerstvý špenát.
- Špenát podlejeme smotanou. Žemľu v mlieku roztlačíme vareškou a pridáme do špenátovej
zmesi. Premiešame, prilejeme zvyšok mlieka a ak
treba, aj trochu smotany.
Dochutíme soľou, čiernym
korením a muškátovým
orieškom.
- Stratené vajce: Liter vody s octom necháme
zovrieť, urobíme v nej vareškou
vír a doň vlejeme vajíčko, ktoré
sme rozbili do šálky alebo malej
misky. Necháme vrieť tri minúty
a vyberieme dierkovanou naberačkou. Postupne tak uvaríme
po jednom všetky vajíčka.
- Špenátový prívarok podávame so strateným vajíčkom a môžeme pridať aj uvarené zemiaky.
|