Špenátový prívarok

Špenátový prívarok so strateným vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Žemle nakrájame na menšie kocky a zalejeme trochou mlieka. Necháme zmäknúť.
  2. Na rozpustenej masti osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme roztlačený cesnak, krátko opražíme aby nezhorkol, a hneď pridáme rozmixovaný čerstvý špenát.
  3. Špenát podlejeme smotanou. Žemľu v mlieku roztlačíme vareškou a pridáme do špenátovej zmesi. Premiešame, prilejeme zvyšok mlieka a ak treba, aj trochu smotany. Dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  4. Stratené vajce: Liter vody s octom necháme zovrieť, urobíme v nej vareškou vír a doň vlejeme vajíčko, ktoré sme rozbili do šálky alebo malej misky. Necháme vrieť tri minúty a vyberieme dierkovanou naberačkou. Postupne tak uvaríme po jednom všetky vajíčka.
  5. Špenátový prívarok podávame so strateným vajíčkom a môžeme pridať aj uvarené zemiaky.