Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Všetky suroviny na klobúčik
zmiešame a vypracujeme
hladké, ale veľmi pružné cesto
a necháme ho asi pol hodiny
odpočinúť. Odpočinuté cesto
potom na pomúčenej doske
vyvaľkáme na tenké plátky a tie
potom pomocou vykrajovačiek
povykrajujeme na kolieska. Na
každé položíme trochu plnky
a prikryjeme ďalším kolieskom –
okraje postláčame. Natrieme
rozšľahaným žĺtkom a dáme variť
do vriacej osolenej vody
na 3 – 4 minúty.
- Cibuľový krém: Cibuľu očistíme,
nakrájame na tenké
kolieska a na masle urestujeme,
kým nezmäkne. Pridáme smotanu,
soľ, chvíľku povaríme a celé
v mixéri rozmixujeme na jemný
krém. Dochutíme, chvíľu ešte
zredukujeme v kastróliku, odstavíme
a zašľaháme maslo.
- Paprikový dip: Červené papriky
umyjeme, potrieme olivovým
olejom a sprudka opečieme
v rúre, hotové vyberieme, zakryjeme,
aby sa sparili. Potom ošúpeme,
nakrájame a vložíme do
mixéra spolu s cesnakom, olivovým
olejom, so soľou, s mletým
čiernym korením a so štipkou
čili papričky. Rozmixujeme na
jemný dip, v prípade, že je hustý,
môžeme zriediť vývarom. Použijeme
ho na dekoráciu.
|