Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť. Odpočinuté cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenké plátky a tie potom pomocou vykrajovačiek povykrajujeme na kolieska. Na každé položíme trochu plnky a prikryjeme ďalším kolieskom – okraje postláčame. Natrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme variť do vriacej osolenej vody na 3 – 4 minúty.
  2. Cibuľový krém: Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké kolieska a na masle urestujeme, kým nezmäkne. Pridáme smotanu, soľ, chvíľku povaríme a celé v mixéri rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme, chvíľu ešte zredukujeme v kastróliku, odstavíme a zašľaháme maslo.
  3. Paprikový dip: Červené papriky umyjeme, potrieme olivovým olejom a sprudka opečieme v rúre, hotové vyberieme, zakryjeme, aby sa sparili. Potom ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra spolu s cesnakom, olivovým olejom, so soľou, s mletým čiernym korením a so štipkou čili papričky. Rozmixujeme na jemný dip, v prípade, že je hustý, môžeme zriediť vývarom. Použijeme ho na dekoráciu.