Špenátové halušky (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa nám na tanieri objavia.
8 porcií |
30 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Zemiaky ošúpeme,cesnak tiež.Pridáme do mixera 1 dcl vody.Zmixujeme.Pridáme soľ.Zemiaky môžeme nastrúhať aj na strúhadle.Zemiaky sú pre ľahkosť a mäkkosť halušiek.Budete milo prekvapené ich chuťou aj mäkkosťou.
- Do masy pridáme špenát.Premixujeme.
- Masu vylejem do misy a pridám múku.Premiešam.
- Nakoniec pridám vajíčko a dobre premiešam.
- Vymiešaná masa.
- Cesto pretriem do vrelej vody a nechám aby vyplávali na povrch.Do vody kvapnem pár kvapiek oleja.Nechám ich povrieť asi 7 minút.
- Hotové halušky.Pokapem ich olivovým olejom a premiešam.
- A takto sú použité pri naservírovaní aj s mojimi farebnými širokými rezancami,ktoré sú viac menej na dekoráciu taniera.