Špenátové halušky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

K dobrému mäsku a tam kde patria halušky.Pridávam tento recept,ktorý som si postupne sama z dokonalila a vylepšila.Máme ich radi a sem tam sa nám na tanieri objavia.

8
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Zemiaky ošúpeme,cesnak tiež.Pridáme do mixera 1 dcl vody.Zmixujeme.Pridáme soľ.Zemiaky môžeme nastrúhať aj na strúhadle.Zemiaky sú pre ľahkosť a mäkkosť halušiek.Budete milo prekvapené ich chuťou aj mäkkosťou.
  3. Do masy pridáme špenát.Premixujeme.
  4. Masu vylejem do misy a pridám múku.Premiešam.
  5. Nakoniec pridám vajíčko a dobre premiešam.
  6. Vymiešaná masa.
  7. Cesto pretriem do vrelej vody a nechám aby vyplávali na povrch.Do vody kvapnem pár kvapiek oleja.Nechám ich povrieť asi 7 minút.
  8. Hotové halušky.Pokapem ich olivovým olejom a premiešam.
  9. A takto sú použité pri naservírovaní aj s mojimi farebnými širokými rezancami,ktoré sú viac menej na dekoráciu taniera.