Špargľové velouté s vyprážaným žĺtkom a mliečnou penou
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 10. mája 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
75 g |
|
100 g |
|
750 ml (alebo mäsový) |
|
|
|
|
|
25 g |
|
z 1/2 citróna |
|
4 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
|
|
200 ml (3,5 %) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Maslo zohrejeme v hrnci, posypeme múkou a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Postupne prilievame studený vývar, posekanú očistenú špargľu, soľ, korenie, cukor a šťavu z citróna. Varíme 15 minút na miernom ohni a po uvarení rozmixujeme dohladka. Precedíme a dochutíme podľa vlastnej chuti.
- 2
Strúhanku dáme do hlbokej misky, vytvarujeme v nej jamku, do ktorej jemne vsadíme žĺtok. Pomocou lyžice žĺtok strúhankou obalíme a vypražíme v oleji. Tak postupne obalíme a vypražíme všetky žĺtky.
- 3
Mliečnu penu urobíme tak, že do hrnčeka dáme studené mlieko, ktoré pomaly zahrievame a súčasne ho mixujeme ponorným mixérom, až sa vytvorí pena.
- 4
Špargľové velouté podávame s vyprážaným žĺtkom, našľahanou mliečnou penou a kvapkami olivového oleja.
Tiež omáčka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu