Špargľová omáčka
Špargľové velouté s vyprážaným žĺtkom a mliečnou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Maslo zohrejeme v hrnci, posypeme múkou a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Postupne
prilievame studený vývar, posekanú očistenú špargľu,
soľ, korenie, cukor a šťavu z citróna. Varíme 15 minút
na miernom ohni a po uvarení rozmixujeme dohladka.
Precedíme a dochutíme podľa vlastnej chuti.
- Strúhanku dáme do hlbokej misky, vytvarujeme
v nej jamku, do ktorej jemne vsadíme žĺtok. Pomocou
lyžice žĺtok strúhankou obalíme a vypražíme v oleji.
Tak postupne obalíme a vypražíme všetky žĺtky.
- Mliečnu penu urobíme tak, že do hrnčeka dáme
studené mlieko, ktoré pomaly zahrievame a súčasne
ho mixujeme ponorným mixérom, až sa vytvorí
pena.
- Špargľové velouté podávame s vyprážaným žĺtkom, našľahanou mliečnou penou a kvapkami olivového oleja.
|