Krémová špargľová polievka

Špargľová polievka

Autor receptu: podravka

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a špargľu takisto očistíme.
  2. Na zahriate maslo dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a chvíľku ju opečieme. Pridáme zemiaky, špargľu a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Zalejeme vodou a necháme variť približne 25 minút na miernom ohni. Na koniec pridáme biele víno a vegetu.
  4. Necháme chvíľku vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na oheň. Podľa potreby prilejeme vodu, pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme zvariť.
  5. Podávame na tanieri posypané tekvicovými semienkami a pažítkou spolu s opečenou bagetou.
  6. Rada: Vrchné časti špargle si po uvarení odložte bokom a nechajte si ich v celku na dozdobenie polievky.