Španielske vtáčky s ryžou

Autor receptu: izabella929

Toto jedlo máme velmi radi.Varíme ho vždy, keď mám pekný kus hovädzieho mäska.

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slaninu pokrájam na kocky a upražím ju v rajnici,kde budem robiť mäsko.Upraženú slaninu vyberiem na tanier a do výpeku nakrájam cibuľu a cesnak, ktoré spolu upražím do zlatova.Hovädzie mäsko pokrájam na plátky a naklepem ich na tenko.Posypem mletým korením, potriem horčicou a uložím na ne štvrťku vajca,klobásky.Mäsko zabalím a spojím špádlom.Na panvici si zohrejem olej a opečiem pripravené vtáčky zo všetkých strán do zlatova.Opečené vtáčky dám do pripraveného cibuľovo-cesnakového základu.Posypem paprikou , posolím a podlejem malým množstvom vody.
  2. Varenie sledujem a podlievam vždy iba malým množstvom vody.Postupne počas varenia pridám bujon, za lyžicu horčice, korenie a prípadne aj soľ aj je potrebné.Po pol hodine si rozmiešam v 2 dc vody 2 lyžice múky a pridám to na zahustenie omáčky ku mäsku.Zriedim podľa potreby a dochutím pred koncom úpravy.Ryžu umyjem,nechám odkvapkať z nej vodu.V rajnici si na lyžici oleja orestujem ryžu, podlejem horúcou vodou, osolím, posypem mletým korením a nechám dusiť pod pokrievkou. Hotovú ryžu vyberiem na tanier, pridám k nej vtáčky a polejem ich omáčkou.Ako oblohu, som ponúkla, sterilizovanú kápiu,papriku, uhorky a cibuľku.