Foto: palokuchki
Pod tymto nazvom som tento recept nasla na internete, tak ho aj pod tymto nazvom uvadzam. Do povodneho receptu este isli filety z hornych Zobraziť celý popisPod tymto nazvom som tento recept nasla na internete, tak ho aj pod tymto nazvom uvadzam. Do povodneho receptu este isli filety z hornych kuracich stehien. Ja som ich doma nemala, ale si myslim, ze aj takto to uplne staci. Kto chce mat vegetarianske jedlo moze vynechat aj klobasku.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Surove zemiaky som ocistila a nastruhala na tenke platky. Utierkou som vysusila prebytocnu stavu.
-
2
Na panvici som rozohriala olej a potom som na nom opiekla zemiaky, ktore som najprv posypala cerstvo mletym korenim styroch farieb. Zemiaky som opiekla na dva razy.
-
3
Opecene zemiaky som si odlozila do misky a na oleji kde som ich opekala som opiekla na kolieska nakrajanu klobasu.
-
4
Opecenu klobasku som odlozila ku zemiakom a na panvici som si potom poprazila cibulu postruhanu na tenke platky a roztlaceny cesnak.
-
5
K poprazenej cibule som pridala paradajky. Ja som pouzila zmrazene paradajky. Paradaky som nechala rozpustit a chvilu som ich povarila s cibulou, cesnakom a citronovym tymianom. Omacku som potom este dochutila solou, korenim a cukrom.
-
6
Do zapekacej misky na spodok som najprv dala paradajkovu omacku.
-
7
Na omacku som narstvila zemiaky premiesane s klobaskou. Zemiaky som predtym este trocho posolila.
-
8
Do zemiakovej vrstvy som vareskou urobila sest jamiek a do kazdej jamky som rozbila jedno vajicko.
-
9
Zemiaky som dala zapiect do vyhriatej rury 180C 30 minut. Doba zapekania zavisi od toho ako tvrde chceme mat vajicka.
nezapekala,super:-)
Mám otázku, tie paradajky ako mrazíš? Môžeš popísať postup? Je to niečo výnimočné? Alebo len klasika?
Som rada, ze som niekoho tymto receptom inspirovala. @mamenka , ja obycajne kupujem nalozene paradajky vo velkych plechovkach. Doma si ich potom porozdelujem do mensich krabiciek a ulozim do mraznicky. Ked mam vela domacich paradajok robim tiez podobne. Paradajky osupem, prevarim, dam trosku soli, porozdelujem na mensie porcie a zamrazim.
varecha.pravda.sk/recepty/buffalo-kridelka-fotorecept/843...
Tak som pouzila tu a nasu domacu klobasku. To s tymi vajickami je vynikajuce a efektne. Vsetkym velmi chutilo :-)