Španielske pečené vajíčka (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Pod tymto nazvom som tento recept nasla na internete, tak ho aj pod tymto nazvom uvadzam. Do povodneho receptu este isli filety z hornych kuracich stehien. Ja som ich doma nemala, ale si myslim, ze aj takto to uplne staci. Kto chce mat vegetarianske jedlo moze vynechat aj klobasku.
6 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Surove zemiaky som ocistila a nastruhala na tenke platky. Utierkou som vysusila prebytocnu stavu.
- Na panvici som rozohriala olej a potom som na nom opiekla zemiaky, ktore som najprv posypala cerstvo mletym korenim styroch farieb. Zemiaky som opiekla na dva razy.
- Opecene zemiaky som si odlozila do misky a na oleji kde som ich opekala som opiekla na kolieska nakrajanu klobasu.
- Opecenu klobasku som odlozila ku zemiakom a na panvici som si potom poprazila cibulu postruhanu na tenke platky a roztlaceny cesnak.
- K poprazenej cibule som pridala paradajky. Ja som pouzila zmrazene paradajky. Paradaky som nechala rozpustit a chvilu som ich povarila s cibulou, cesnakom a citronovym tymianom. Omacku som potom este dochutila solou, korenim a cukrom.
- Do zapekacej misky na spodok som najprv dala paradajkovu omacku.
- Na omacku som narstvila zemiaky premiesane s klobaskou. Zemiaky som predtym este trocho posolila.
- Do zemiakovej vrstvy som vareskou urobila sest jamiek a do kazdej jamky som rozbila jedno vajicko.
- Zemiaky som dala zapiect do vyhriatej rury 180C 30 minut. Doba zapekania zavisi od toho ako tvrde chceme mat vajicka.