Španielska cesnaková polievka
Autor receptu: jankokuchar
Recept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne navodí chuť stravníkov na hlavný chod. Niektorým priateľom príde vhod po opici, rýchlo eliminuje jej následky.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kolieska pokrájaný cesnak opražíme na oleji do zlatista, pridáme strúhanku, orestujeme ju a po chvíľke pridáme mletú sladkú papriku a ihneď zalejeme horúcou vodou.
- Pridáme masox, mleté čierne korenie, soľ, paradajkový pretlak a paradajky pokrájané na kúsočky a varíme päť minút. Potom pridáme rozšľahané vajcia a varíme ďalších 5 minút.
- Po skončení varenia pridáme bazalku a pokrájanú zelenú petržlenovú vňať, nalejeme do tanierov alebo misiek a podávame.
Prajem dobrú chuť ! :-)