Španielska cesnaková polievka

Autor receptu: jankokuchar

Recept pochádza zo Španielska. Obľúbil som si ho najmä pre jeho pomernú jednoduchosť a rýchlosť prípravy, hlavne však pre pikantnosť tejto polievky. Veľmi príjemne navodí chuť stravníkov na hlavný chod. Niektorým priateľom príde vhod po opici, rýchlo eliminuje jej následky.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kolieska pokrájaný cesnak opražíme na oleji do zlatista, pridáme strúhanku, orestujeme ju a po chvíľke pridáme mletú sladkú papriku a ihneď zalejeme horúcou vodou.
  2. Pridáme masox, mleté ​​čierne korenie, soľ, paradajkový pretlak a paradajky pokrájané na kúsočky a varíme päť minút. Potom pridáme rozšľahané vajcia a varíme ďalších 5 minút.
  3. Po skončení varenia pridáme bazalku a pokrájanú zelenú petržlenovú vňať, nalejeme do tanierov alebo misiek a podávame. Prajem dobrú chuť ! :-)