Bryndzové halušky
Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Autor receptu: natally36
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku,
špenát, vajcia, mlieko a vodu. A miešame až kým nie je
cesto ani riedke ani husté. Ak je moc riedke pridáme múku
a ak moc husté pridáme mlieko a vodu.
Keď voda začne vrieť, posolíme si ju a pomocou haluškovača
pridávame cesto. Keď sa halušky začnu vynárať vyberieme
ich pomocou sitka.
- Na panvicu si pridáme slaninu keď sa začína pražiť pridáme
cibuľku a opekáme do chrumkava.
- Do misky si dáme smotanu nízko %-tnú a bryndzu.
Všetko zmiešame do redšieho stavu. Na tanier si dáme
halušky potom bryndzovú zmes a opekanú slaninku.
Na vrch dáme pokrájany na koliečka pór a podávame.
Dobrú chuť.
|