Hara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“, predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Zobraziť celý popisHara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“, predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Japonsku sa kladie veľký dôraz na efektívny vzhľad jedla, jednotlivé porcie sú starostlivo naaranžované a stolovanie prebieha v kľude a pravidelne. To je aj jeden z dôvodov prečo vidíte moje jedlá tak pracne naaranžované. Pekne poukladané jedlo mi oveľa viac chutí a mám z neho aj väčšiu radosť. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety dáme do osolenej vriacej vody variť. Medzi tým si prichystáme omáčku. Nakrájame na drobno menšiu cibuľu. Pokrájané parajky rozmixujeme. Na rozohriatu (hlbšiu) panvicu nalejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme rozmixované paradjky a necháme chvíľu variť. Pridáme korenie, soľ a premiešame. Neskôr pridáme sójovú smotanu. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme špaldovú či inú múku. Ak treba, tak dochutíme.
- 3
Špagety by mali byť hotové. Precedíme ich cez sitko a podávame s omáčkou. Na vrch môžme pridať bylinky podľa chuti. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Pisala o japonskom style stravovania a jednom z mnohych japonskych prislovi. Tym odovodnila, preco ma svoje jedla tak pracne naaranzovane.
Podla mna skor:
Prislovie pekne, rcp nist moc /asi preto, ze som masozravec/ ;)
takze hara hachi bu by nahradili spagety, konjaki a olivovy olej troskou sezamoveho a 80% kalorii by sa vyparilo.