Spaghetti al dente

Autor receptu: veganmerci

Hara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“, predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Japonsku sa kladie veľký dôraz na efektívny vzhľad jedla, jednotlivé porcie sú starostlivo naaranžované a stolovanie prebieha v kľude a pravidelne. To je aj jeden z dôvodov prečo vidíte moje jedlá tak pracne naaranžované. Pekne poukladané jedlo mi oveľa viac chutí a mám z neho aj väčšiu radosť. :)

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety dáme do osolenej vriacej vody variť. Medzi tým si prichystáme omáčku. Nakrájame na drobno menšiu cibuľu. Pokrájané parajky rozmixujeme. Na rozohriatu (hlbšiu) panvicu nalejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme rozmixované paradjky a necháme chvíľu variť. Pridáme korenie, soľ a premiešame. Neskôr pridáme sójovú smotanu. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme špaldovú či inú múku. Ak treba, tak dochutíme.
  3. Špagety by mali byť hotové. Precedíme ich cez sitko a podávame s omáčkou. Na vrch môžme pridať bylinky podľa chuti. Dobrú chuť! :)