Spaghetti al dente
Autor receptu: veganmerci
Hara hachi bunme“ v preklade znamená „Jedz len toľko, aby si bol sýty na 80 percent“,
predstavuje jedno z tajomstiev japonského štýlu stravovania. V Japonsku sa kladie veľký
dôraz na efektívny vzhľad jedla, jednotlivé porcie sú starostlivo naaranžované a stolovanie
prebieha v kľude a pravidelne.
To je aj jeden z dôvodov prečo vidíte moje jedlá tak pracne naaranžované. Pekne
poukladané jedlo mi oveľa viac chutí a mám z neho aj väčšiu radosť. :)
4-5 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety dáme do osolenej vriacej vody variť. Medzi tým si prichystáme omáčku. Nakrájame na drobno menšiu cibuľu. Pokrájané parajky rozmixujeme. Na rozohriatu (hlbšiu) panvicu nalejeme olivový olej a orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme rozmixované paradjky a necháme chvíľu variť. Pridáme korenie, soľ a premiešame. Neskôr pridáme sójovú smotanu. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme špaldovú či inú múku. Ak treba, tak dochutíme.
- Špagety by mali byť hotové. Precedíme ich cez sitko a podávame s omáčkou. Na vrch môžme pridať bylinky podľa chuti. Dobrú chuť! :)