Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami fotorecept
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu. Jednoduchý, rýchly a chutný obed alebo večera pre milovníkov cestovín. 🤪
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g (Barilla) |
|
| Mäsové guľky: | |
| 500 g mleté |
|
| 2 ks stredné |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks malá |
|
| 40 g strúhaný |
|
| 1 PL (Bambino v črievku) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| Omáčka: | |
| 250 g (jung) |
|
| 60 g strúhaný |
|
| 150 g (Bambino v črievku) |
|
| 500 ml |
|
| 350 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ako prvé pripravíme mäsové guľky. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, pretlačený cesnak, postrúhanú cibuľu a parmezán, crkneme trochu Bambina (cca 1 PL), posolíme. Všetko spolu premiešame a následne zo zmesi vytvoríme guľky. Na panvici ohrejeme 2 PL bravčovej masti a guľky smažíme, kým nie sú hotové.
-
2
Teraz si pokrájame šampiňóny a šupneme ich do panvice, kde sme pražili mäsové guľky. Posypeme hubovým korením a opražíme.
-
3
Pripravíme si omáčku. V hlbokej panvici (ja používam wok) alebo hrnci dáme zohriať smotanu, Bambino, parmezán a syr gouda. Miešame kým nie je syr roztopený. Potom pridáme opražené šampiňóny a chvíľu spolu povaríme. Osolíme.
-
4
Hotovú omáčku vylejeme na uvarené a scedené špagety. Všetko spolu poriadne premiešame. Podávame s nastrúhaným parmezánom a mäsovými guľkami. Dobrú chuť! 🙂









Diskusia k receptu