Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky

Autor receptu: mimulienkamima

Pre mňa je dôležité, že moja "kuchyňa" chutí mojej rodinke :-)

6
porcií
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - aspoň tie, čo budeme ako prvé potrebovať.
  2. Na panvicu alebo do hrnca si nalejeme olej a keď bude rozpálený, vložíme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Potom pridáme paradajkový pretlak a tiež chvíľu orestujeme.
  3. Pridáme mäsko a okoreníme si ho. My máme jahňacinku bio - z vlastného chovu :) (Korenie si zvoľte kľudne sami podľa seba)
  4. Keď mäsko bude dostatočne popražené a pustí svoju šťavičku, pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku. Po chvíľke prilejeme vodu - podľa uváženia, koľko omáčky by sme chceli. Prikryjeme vrchom panvicu alebo hrniec a necháme aspoň 5 minút podusiť.
  5. Asi po 10 minútach pridáme do zmesi celé ošúpane paradajky v paradajkovej šťave a trocha kečupu. Každý podľa chuti. Opäť zakryjeme a necháme ešte chvíľu dusiť.
  6. Uvaríme si špagety. Ja ich varím zásadne v menšom hrnci s trochou oleja a soľou.
  7. Tááák a je hotovo :-) Už len servírovať. Dobrú chuť. Michaela :-)