Špagety s mletým mäskom z bio jahňacinky
Autor receptu: mimulienkamima
Pre mňa je dôležité, že moja "kuchyňa" chutí mojej rodinke :-)
6 porcií |
5 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny - aspoň tie, čo budeme ako prvé potrebovať.
- Na panvicu alebo do hrnca si nalejeme olej a keď bude rozpálený, vložíme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Potom pridáme paradajkový pretlak a tiež chvíľu orestujeme.
- Pridáme mäsko a okoreníme si ho. My máme jahňacinku bio - z vlastného chovu :)
(Korenie si zvoľte kľudne sami podľa seba)
- Keď mäsko bude dostatočne popražené a pustí svoju šťavičku, pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku. Po chvíľke prilejeme vodu - podľa uváženia, koľko omáčky by sme chceli. Prikryjeme vrchom panvicu alebo hrniec a necháme aspoň 5 minút podusiť.
- Asi po 10 minútach pridáme do zmesi celé ošúpane paradajky v paradajkovej šťave a trocha kečupu. Každý podľa chuti. Opäť zakryjeme a necháme ešte chvíľu dusiť.
- Uvaríme si špagety. Ja ich varím zásadne v menšom hrnci s trochou oleja a soľou.
- Tááák a je hotovo :-) Už len servírovať.
Dobrú chuť.
Michaela :-)