Šošovicový šalát

Šošovicový šalát

Autor receptu: tinniadarko

Tento nenáročný šalát môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu ale aj na zahnanie menšieho hladu spolu s hriankou.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby vložíme šošovicu, pridáme nakrájané paradajky, papriku, póru, najemno nastrúhanú mrkvu a nastrúhaný, prípadne pretlačený cesnak. Premiešame.
  2. Šalát ochutíme soľou, pridáme olej ( môže byť aj olej z vlašských orechov) a pokvapkáme šťavou z citróna či pomaranča, ale taktiež môžeme pridať miesto toho ryžový či klasický ocot - jednu polievkovú lyžičku.
  3. Na koniec ešte dobre premiešame a šalát podávame posypaný sezamovými semienkami, prípadne ľanovými… hocičím čo by vám tam pasovalo.
  4. Dobrú chuť!