Šošovicové placky
Šošovicové placky

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 19. mája 2020
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Placky:
120 g
100 g
150 g
 na vyprážanie
Šalát:
300 g
400 g
2 ks
2 ks
1 KL nasekaná
z 2 limetiek
Dresing:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň zmes rozmixujeme a na horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Šalát: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky, šalátové srdiečka nakrájame na prúžky, pridáme šalotku nakrájanú na tenké kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, pokrájanú zeleninu, soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať. Dobre premiešame.

  3. 3

    Placky naplníme šalátom. Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, zo soli, z korenia a čerstvého koriandra.

Diskusia k receptu

haji
Velmi zajímavý receptík! S točením placky na valček bych se neobtěžovala. Krásné foto, mně by chutnalo.