Šošovica so zeleninou po taliansky (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody,asi tak na 15-20 minut.Medzi tým si orestujeme na oleji nakrajanu cibulu,cesnak,mrkvu a petržlen.Restujeme tak 10 minut na miernom ohni.
  2. Pridame dubáky -bez vody, ale vodu nevylievajte.
  3. Pridame den vopred namočenu šošovicu,všetky koreniny a zalejeme červeným vínom,pridame trošku vody zo sušených hub a trochu zeleninového alebo kuracieho vyvaru.Zakryté pomaly dusíme.
  4. Ked je šošovica takmer mäkká,pridame paradajky v konzerve a štavu zredukujeme asi na polovicu -aby jej bolo tak akurát..
  5. Na koniec pridame ešte jeden stručik cesnaku a petž.vnat.
  6. Kto neodolá môže si vyškvarit par platkov slaninky ..
  7. Varianta s mäskom..
  8. Varianta bez mäsa,s nivovou hriankou zapečenou pod grilom...