Šopronské kapustové závitky

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá naplocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.
  2. Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny.
  3. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a pridáme maggi korenie. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.