Pozvali sa k nam znami, ze treba dohovorit, kedy a kam pojdu chlapi tento rok na plachetnicu. A ze ak by sme chceli nieco Zobraziť celý popisPozvali sa k nam znami, ze treba dohovorit, kedy a kam pojdu chlapi tento rok na plachetnicu. A ze ak by sme chceli nieco varit, ci by sme mohli soljanku. Dalsia specialita mojho manzela. Zda sa to asi pracne, ale nebojte sa, netrva to viac ako hovadzia polievka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso, spikovu kost a bobkovy list umyjeme a vlozime do 1,5 litra vody. Privedieme do varu, znizime teplotu a zberame penu, aby sme ziskali ciry vyvar. Nechame vriet 1 hodinu.
- 2
Pripravime si zeleninu: Zeler ocistime a nakrajame na kocky, por ocistime a umyjeme, mrkvu ocistime. Na panvici zohrejeme 1 PL masla a zeleninu kratko oprazime. Po 45 minutach varenia vyvaru pridame oprazenu zeleninu, 1/2 CL soli a bujon.
- 3
Medzitym parky a klobasu nakrajame na platky, slaninu na kocky a odlozime do chladu. Ked je maso makke, vyberieme ho a vyvar precedime. Maso pokrajame.
- 4
Uhorky, salotku nakrajame na jemne platky, rajciny olupeme a nakrajame na stvrtky. 1 PL masla zohrejeme v hrnci, slaninu a salotku oprazime do zlata. 3 PL paradajkoveho pretlaku zriedime vyvarom a za miesania prilejeme k slanine. Pridame rajciny, uhorky, kapary a zeleninu z vyvaru. Nakoniec pridame maso, parky a klobasu, zvysny vyvar a este 15 minut povarime.
- 5
Hotovo. Ochutime citronovou stavou, podla chuti solou a korenim. Posypeme petrzlenovou a koprovou vnatou. Pred servirovanim ozdobime lyzickou creme fraiche alebo smotany a ciernou olivou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu