
Foto: Shutterstock
Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby váš drobizg potajme vyjedal čokoládové figúrky namiesto obeda, spravíte lepšie, ak ich využijete prínosnejším spôsobom. Aj v takejto forme sa totiž dokáže čokoláda uplatniť v kuchyni.
Najlepšie riešenie je figúrky roztopiť a následne roztopenú čokoládu použiť. Pri roztápaní čokolády platí niekoľko pravidiel, ktoré nájdete v tomto článku:
Pridajte ju do nápojov
Roztopenú čokoládu môžete použiť na prípravu čokoládového nápoja, stačí ju rozmixovať s horúcim mliekom. Takéto čokoládové mlieko môžete dochutiť rôznymi koreninami, alebo, vo verzii pre dospelých, aj alkoholom.Urobte ovocie v čokoláde
Výborným spôsobom, ako zužitkovať roztopenú čokoládu a dostať do detských brušiek okrem nej aj vitamíny a vlákninu je použiť ju na namáčanie kúskov ovocia na spôsob fondue. Sedieť okolo stola, vyberať si ovocie a ponárať ho do tekutej čokolády bude pre ne naozaj zábava.
Foto: Shutterstock
Pripraviť môžete aj malé prekvapenie vo forme ovocia v čokoláde, ktorú necháte stuhnúť. Ponapichované na paličkách budú pre deti lákavejšie a určite prospešnejšie než lízatko z obchodu. Perfektné nápady na servírovanie ovocia v čokoláde nájdete v tomto článku:
Nepečené maškrty
Rozpustená čokoláda sa výborne hodí aj na prípravu rôznych nepečených cukroviniek a bonbónov. Tie úplne najjednoduchšie pripravíte zmiešaním 100 g roztopených čokoládových figúrok a 60 g kukuričných lupienkov (cornflakes). Kukuričné lupienky sa dajú nahradiť alebo doplniť rôznymi druhmi nasekaných orechov alebo mandľovými lupienkami.Zo zmesi potom pomocou dvoch lyžíc ukladajte malé kopčeky na papier na pečenie alebo do papierových košíčkov a nechajte v chlade stuhnúť.

Foto: Shutterstock
Diskusia k článku