Vyšibaná výslužka:
Zaplavili vašu domácnosť čokoládové figúrky? Výborné tipy, ako ich v kuchyni zmysluplne zužitkovať

Jarmila Horváthová, dnes 06:00     4 minúty čítania

Veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačiky deťom nedajú pokoj, kým ich všetky nepojedia. Ak sa vám to moc nepozdáva, spracujte figúrky osožnejšie.



Foto: Shutterstock

Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby váš drobizg potajme vyjedal čokoládové figúrky namiesto obeda, spravíte lepšie, ak ich využijete prínosnejším spôsobom. Aj v takejto forme sa totiž dokáže čokoláda uplatniť v kuchyni.

Najlepšie riešenie je figúrky roztopiť a následne roztopenú čokoládu použiť. Pri roztápaní čokolády platí niekoľko pravidiel, ktoré nájdete v tomto článku:


Pridajte ju do nápojov

Roztopenú čokoládu môžete použiť na prípravu čokoládového nápoja, stačí ju rozmixovať s horúcim mliekom. Takéto čokoládové mlieko môžete dochutiť rôznymi koreninami, alebo, vo verzii pre dospelých, aj alkoholom.

Urobte ovocie v čokoláde

Výborným spôsobom, ako zužitkovať roztopenú čokoládu a dostať do detských brušiek okrem nej aj vitamíny a vlákninu je použiť ju na namáčanie kúskov ovocia na spôsob fondue. Sedieť okolo stola, vyberať si ovocie a ponárať ho do tekutej čokolády bude pre ne naozaj zábava.



Foto: Shutterstock

Pripraviť môžete aj malé prekvapenie vo forme ovocia v čokoláde, ktorú necháte stuhnúť. Ponapichované na paličkách budú pre deti lákavejšie a určite prospešnejšie než lízatko z obchodu. Perfektné nápady na servírovanie ovocia v čokoláde nájdete v tomto článku:


Nepečené maškrty

Rozpustená čokoláda sa výborne hodí aj na prípravu rôznych nepečených cukroviniek a bonbónov. Tie úplne najjednoduchšie pripravíte zmiešaním 100 g roztopených čokoládových figúrok a 60 g kukuričných lupienkov (cornflakes). Kukuričné lupienky sa dajú nahradiť alebo doplniť rôznymi druhmi nasekaných orechov alebo mandľovými lupienkami.

Zo zmesi potom pomocou dvoch lyžíc ukladajte malé kopčeky na papier na pečenie alebo do papierových košíčkov a nechajte v chlade stuhnúť.



Foto: Shutterstock

Na polevu aj do cesta

Ak sa chystáte robiť koláč, zákusok alebo tortu, ako polevu môžete použiť aj roztopenú čokoládu z figúrok. V receptoch sa často pridávajú do cesta nasekané kúsky čokolády, tu vám tiež nič nebráni použiť tú z figúrok. Vyskúšajte napríklad niektoré z týchto muffinov s kúskami čokolády:





ANKETA: Snažíte sa deťom regulovať konzumáciu sladkostí?

80,0%



20,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist