Hovädzia polievka
Hovädzia polievka

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 26. februára 2021
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Foto: Nebíčko v papuľke
120 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 g
podľa chuti
1/4 ks
1 ks
1 ks
100 g
podľa chuti
200 ml
4 ks stredne veľké
2 PL
 čerstvé (kôpor, pažítka, petržlenová vňať)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť (bez soli). Ochutíme slanou zeleninovou zmesou. Pripravíme vývar.

  2. 2

    Kapustu nakrájame na menšie štvorčeky, mrkvu na polkolieska a cibuľu nadrobno. V inom hrnci osmažíme na masle cibuľu, potom pridáme mrkvu a kapustu. Restujeme.

  3. 3

    Vývar z hovädzieho mäsa scedíme a prilejeme ku kapuste. Pridáme na kocky nakrájané údené aj varené mäso a zmes ďalej varíme. Postupne pridávame nakrájané uhorky, hríby, dochutíme paradajkovým pretlakom a necháme prevariť asi 30 minút.

  4. 4

    Podľa chuti pridáme ešte slaný nálev z uhoriek (namiesto soli). Podávame posypané čerstvými bylinkami, s kyslou smotanou a s tmavým celozrnným chlebom.

  5. 5

    Tip: : Okraje údeného mäsa treba zrezať, aby polievka nebola horká.

Diskusia k receptu