Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 26. februára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
príprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
|
|
podľa chuti |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
4 ks stredne veľké |
|
2 PL |
|
čerstvé (kôpor, pažítka, petržlenová vňať) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť (bez soli). Ochutíme slanou zeleninovou zmesou. Pripravíme vývar.
- 2
Kapustu nakrájame na menšie štvorčeky, mrkvu na polkolieska a cibuľu nadrobno. V inom hrnci osmažíme na masle cibuľu, potom pridáme mrkvu a kapustu. Restujeme.
- 3
Vývar z hovädzieho mäsa scedíme a prilejeme ku kapuste. Pridáme na kocky nakrájané údené aj varené mäso a zmes ďalej varíme. Postupne pridávame nakrájané uhorky, hríby, dochutíme paradajkovým pretlakom a necháme prevariť asi 30 minút.
- 4
Podľa chuti pridáme ešte slaný nálev z uhoriek (namiesto soli). Podávame posypané čerstvými bylinkami, s kyslou smotanou a s tmavým celozrnným chlebom.
- 5
Tip: : Okraje údeného mäsa treba zrezať, aby polievka nebola horká.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu