Karamelová torta
Karamelová torta

Snickers torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 31. marca 2022
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
300 g
300 g
160 ml
160 ml
10 g
6 ks
4 pl
2 čl
Krém:
650 g
70 g
250 g domáci
160 ml
Plnka:
 domáci
Poleva:
130 g
150 ml
Dekorácia:
 domáci
Domáci karamel:
600 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr som si uvarila karamel. Skaramelizovala som cukor, do ktorého som pridala šlahačkovú smotanu a varila som na miernom ohni do rozpustenia. Karamel som nechala úplne vychladnúť

  2. 2

    Korpus: Rozbila som 6 vajec. Oddelila som žĺtky od bielkov. K žĺtkom som pridala cukor, vanilkový cukor a šľahala som mixérom až kým sa cukor rozpustil. Potom som pridala olej a vodu a znova som prešľahala. Pokračovala som pridaním múky, kakaa a prášku do pečiva. Nakoniec som k tomuto pridala vyšľahané bielky, ktoré som si vyšľahala zvlášť v miske. Cesto som si rozdelila na 2 časti a vyliala som do dvoch okrúhlych foriem s papierom na pečenie. Piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút. Vychladnuté korpusy som rozrezala na polovice, aby son dostala 4 pláty.

  3. 3

    Krém: Vyšľahala som mascarpone, do ktorého som postupne pridala cukor, karamel a nakoniec šľahačkovú smotanu a miešala som dovtedy kým sa šľahačka našľahala.

  4. 4

    Tortu som naplnila tak, že najskôr som na jeden plát naniesla krém. Na krém som naniesla karamel a do karamelu som ešte pridala nasekané arašidy. Prikryla som druhým plátom korpusu a takto som opakovala s každým plátom. Tortu som dala do chladničky na 2 hodiny aby sa dobre vychladila.

  5. 5

    Poleva: Čokoládu som zmiešala so šľahačkovou smotanou. Poliala som tortu tak, že som najskôr vytvorila čokoládový drip po okrajoch a potom zvyšok čokolády som naliala na vrch torty. Na to, aby sa vám podarilo vytvoriť pekný čokoládový drip je potrebné aby torta bola dobre vychladená a aby čokoláda mala správnu hustotu. Čokoláda nemá byť veľmi riedka ale ani veľmi hustá. Ak sa vám zdá že čokoláda je príliš hustá, môžete doliať šľahačkovú smotanu alebo naopak ak je veľmi riedka, tak ešte môžete do nej pridať viac čokolády. Ja si vždy najskôr vyskúšam ako to poleva bude vyzerať. Ešte predtým ako začnem polievať tortu tak si čokoládu vyskúšam na opačne otočenom pohári. Takto môžete vidieť ako ďaleko čokoláda potečie. Ja si to vždy vyskúšam na pohári, aby som nepokazila tortu 🙂 Nakoniec som vrch ozdobila nasekanými orieškami.

Diskusia k receptu

haji
Snickers torta, hmm ta musí být výborná! Pěkný receptík, příjemné suroviny, krásná práce. Prosím o průměr formy. Přiznám se, že to prostě neodhadnu. Prudce jedlé foto aj torta, jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia