Snehulienka rezy fotorecept
Foto: Izabella929
V týchto teplotách sa žiada niečo chladné. Dnes pre osvieženie Snehulienka s citrónovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
550 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
10 PL |
|
8 PL |
|
10 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
120 g |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
Poleva na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
(na potretie plátov) |
|
Postup
-
1
Múku som preosiala, pridala soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, mlieko, olej a spracovala som nelepivé cesto.
-
2
Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a uložila na hodinu do chladničky.
-
3
Pokial cesto odpočívalo, pripravila som krém. V mlieku som rozmiešala krupicu a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som rýchlo nechala vychladiť v studenej vode. Zatiaľ som maslo vymiešala s cukrom do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu.
-
4
Napokon som pridala šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a spolu vyšľahala.
-
5
Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti s tým, že štvrtá časť sa použije na vrchný plát až na druhý deň po vychladení koláča, teda zostáva až do druhého dňa v chladničke.
-
6
Všetky 4 časti cesta som vyvaľkala na pečiacom papieri na veľkosť 27x37 cm a popichala vidličkou.
-
7
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každé cesto sa pieklo 6 min. Upečené som ukladala aj s papierom na seba a nechala chladiť na mriežke.
-
8
Na podnos som položila prvý plát, natrela som ho horúcim kivi lekvárom... Každý diel som robila presne takto
-
9
...natrela krémom, ukladala na seba
-
10
Položila som aj posledný plát, zakryla som ho papierom a uložila do chladničky na 3 hodiny. Potom som ho zaťažila 3 kg múky.
-
11
Na druhý deň som ho poliala čokoládovou polevou a uložila do chladničky. Krájala som ho horúcim mokrým nožom a zdobila strúhanou citrónovou kôrou. Prajem vám dobrú chuť.
Izka, ja som @Terinka55.
To sa Ťa pýtala “menovkyňa” - @Terinka21 :-)
Tak ja Ti odpovedať neviem, lebo som ich nepiekla.