Citrónový zákusok

Snehulienka rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

V týchto teplotách sa žiada niečo chladné. Dnes pre osvieženie Snehulienka s citrónovým krémom.

22
porcií
50 minút
príprava
4x6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala, pridala soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, mlieko, olej a spracovala som nelepivé cesto.
  2. Cesto som rozvážila na 4 rovnaké časti a uložila na hodinu do chladničky.
  3. Pokial cesto odpočívalo, pripravila som krém. V mlieku som rozmiešala krupicu a vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som rýchlo nechala vychladiť v studenej vode. Zatiaľ som maslo vymiešala s cukrom do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu.
  4. Napokon som pridala šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a spolu vyšľahala.
  5. Krém som rozdelila na 4 rovnaké časti s tým, že štvrtá časť sa použije na vrchný plát až na druhý deň po vychladení koláča, teda zostáva až do druhého dňa v chladničke.
  6. Všetky 4 časti cesta som vyvaľkala na pečiacom papieri na veľkosť 27x37 cm a popichala vidličkou.
  7. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a každé cesto sa pieklo 6 min. Upečené som ukladala aj s papierom na seba a nechala chladiť na mriežke.
  8. Na podnos som položila prvý plát, natrela som ho horúcim kivi lekvárom... Každý diel som robila presne takto
  9. ...natrela krémom, ukladala na seba
  10. Položila som aj posledný plát, zakryla som ho papierom a uložila do chladničky na 3 hodiny. Potom som ho zaťažila 3 kg múky.
  11. Na druhý deň som ho poliala čokoládovou polevou a uložila do chladničky. Krájala som ho horúcim mokrým nožom a zdobila strúhanou citrónovou kôrou. Prajem vám dobrú chuť.