Snehovo-kokosové košíčky (ináč aj pusinky)

tatranka - fotkatatranka, 3. novembra 2013
Snehovo-kokosové košíčky (ináč aj pusinky)
Foto: tatranka

Určite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka,ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie.Ja som na posledy robila hanácke koláčiky,kde idú do cesta Zobraziť celý popisUrčite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka,ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie.Ja som na posledy robila hanácke koláčiky,kde idú do cesta len žĺtka a bielka sa mi zvýšili.Rozhodla som sa pre tento recept,košíčkov,ktoré vám dnes ponúkam. Mám ešte recept z bielok chutné,sladučké mandľové a orechové sucháre.No tie tu už mám uvedené,tak som zvolila tento jednoduchý recept.

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 70-60 °C

Suroviny

3  ks
6 lyžíc
4,5 lyžíc (alebo sekané orechy)
z 1/2 citróna
 na vymastenie formičiek
pár na zdobenie




Postup

  1. 1

    Postup spracovania koláčika som nefotila,pretože je to veľmi jednoduchý recept. Tento krát som mala bielka tri a preto dávka zodpovedá na toto množstvo. No dávka sa odvíja takto: na každé bielko,2lyžice práškového cukru, 1,5 lyžice kokosu,alebo orechov, 0,5 lyžice citrónovej šťavy.

  2. 2

    Bielka si dáme do nádoby,ktorú môžeme uložiť nad paru.Do nej pridáme práškový cukor a šťavu z citrónu.Premiešame. Nádobu uložíme nad hrniec v ktorom varíme vodu a para nám zohrieva ingrediencie. Zároveň bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme,do zhustnutia.Trvá to asi 6-7 minút. Zložíme z pary a pridáme kokos. Silikónové mištičky si vytrieme olejom a naplníme zmesou.Na vrch uložíme celé,vylúpané orechy.Misky poukladáme na plech.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 70 stupňov a vložíme pekáč s košíčkami.Teplotu necháme ešte 20 minút bežať a potom stiahneme na 60 stupňov. Pečenie - sušenie trvá asi hodinu. to je všetko!

Diskusia k receptu

ancicka
Tie košíčky vyzerajú lákavo .Krásne nafotené,to ja sa nikdy nenaučím.
manya
máš ich krásne, perfektná práca aj foto, raz sa na to odhodlám.
elysa
receptík zakladám do kk, bielky zostávajú, takže niečo nové a chutné na ich spotrebu...
radost
@tatranka
krása v jednoduchosti..aké rýchle..aké dobré..pre seba aj pre hostí...
ja som kedysi-ked som bola mladá..krásna..plná snov../:-)/
piekla pusinky...šla tam aj múka-boli jak beton..
a toto tu-jak ľahko..hravo..
hádam skúsiť ešte raz mám právo..??..!!
podľa foto si myslím toto:
veľmi noblesná si ty žienka..:-)
sonulienka
Martuška máš ich krásne ako vždy všetko. Super upečené,krásne nafotené a aj výborný postup.
tatranka
@radost tak ako ty mňa chváliš za košíčky-pusinky,ja teba za tvoje slová.Sú tak milo poskladané,viem, že ti je to tak dané.ďakujem.
Ďakujem za komentáriky.
@ancicka ,možno aj fotto je dôležité,ale tvoje recepty sú vždy kvalitné a veľmi dobre spracované.
evusik
@tatranka tak toto je perfektná inovácia snehových pusiniek... ja som si myslela, že som už mufinkovú formu, alebo silikónové košíčky využila na všetko na čo sa len dá, ale mýlila som sa... na pusinky som ich ešte nepoužila, takže najbližšie idem nato... krásne foto aj postup :-)
iva63
páči sa mi nápad s použitím košíčkov-:)
rela
@tatranka , asi pred mesiacom som chcela upiecť pusinky, upiekli sa mi z nich placky (dcéra s vnukom sa o ne aj tak bili :-) )
Mištičky ich ale nepustia, takže je to výborná rada. Mám recept, do ktorého ide 100 gr. cukru na jedno bielko myslíš, že je to veľa? Skúsim aj podľa Tvojho receptu ďakujem.
tatranka
@rela aj tie dve veľké lyžice na bielko sa mi už zdajú veľa.Sú dosť sladké.
@evusik košíčky sú výborné,pretože sa zmes nerozteká.No len ľutujem,že som nedala menšie košíčky aj také mám silikónové.Koláčik by bol vkusnejší.Je to takto dosť veľký a sladký kus.Na budúce-Vianoce,už bude napečené v menších košíčkoch.Vieš,že pri vianočnom pečení,bielka zostávajú.
@iva63 ďakujem za pochvalu.
izabella929
@tatranka...chv álim tvoje dielo a usilovnú prácu v kuchyni.-) koláčiky vyzerajú rozkošne...na pohľad krásne a chuť si celkom iste dokážem predstaviť.-)))
luss44
mňam, opäť moje obľúbené snehové pečivo :) chválim krásne nafotenie, ako sladké pohľadnice :)
eviana
@tatranka , krása... super nápad použiť mafinkové košíčky na pusinky... vyzerá to naozaj parádne... skvelá inšpirácia, veľmi chválim :)
salinka
Prekrásne pečivko! Robievam kokosové pusinky, ale ten mufinový nápad je geniálny!
martamm
Krásne, manžel má rád kokosové, z Vianočných oplátok zostanú bielky, takže príde čas na Tvoj recept :))))
tatranka
@som rada,že vás zaujalo cesto v košíčkoch.Už to budem robiť len ta,ale použime menšie košíčky. Ďakujem.Nech sa vám recept páči.
alex37
@tatranka , mám takú otázočku, dá sa to piecť inak ako v silikonových formičkách?? mám klasickú formu na mufiny, to asi nie je dobré, však?
jerica
@tatranka Martuška , ako vždy, perfekcionalistka, krásne servírované, ja kokos nemusím, ale za to ho mám, určite by som vyskúšala pre mladých, tam kokos je vždy vítaný :-) uložím si, nech nezabudnem :-)
tatranka
@alex37 Takto som to piekla po prvý krát.Ináč som vytláčala z ozdobného vrecka na pomastený plech pusinky.Trochu sa vždy uvoľnili a tak som si vymyslela tento spôsob.Keď pomastíš trošičku mufinkovú formu,budeš mať pekné koláčiky.Len nedávaj plné tie vlisované misky!!Je to dosť veľký objem a oni pri sušení ešte narastú.Tak len smelo do mufinkovej formy.
Jarka veď to bolo len z núdze,aby mi bielka neostarli.Je zaujímavé,že z vonku sú krehúčke a vo vnútri to kokosové,je chutné a aj mäkké.Samu ma to prekvapilo.
cupcake
Tak po dlhej dobe som konecne na Vareche a hned najdem co potrebujem. Zostalo mi tiez plno bielok, urcite ich vyskusam, zajtra, ked nebudem mat malu Noru. Moje formicky su tiez trosku velke, ale mam silikonovu formu na bombony, skusim to urobit v nich. Vdaka za recept.
medovnicek
recept, ktorý mi prichádza veľmi vhod, tiež mi ostávajú bielka a neviem čo s nimi, vďaka, že si sa s ním s nami podelila:)