Foto: tatranka
Určite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka,ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie.Ja som na posledy robila hanácke koláčiky,kde idú do cesta Zobraziť celý popisUrčite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka,ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie.Ja som na posledy robila hanácke koláčiky,kde idú do cesta len žĺtka a bielka sa mi zvýšili.Rozhodla som sa pre tento recept,košíčkov,ktoré vám dnes ponúkam. Mám ešte recept z bielok chutné,sladučké mandľové a orechové sucháre.No tie tu už mám uvedené,tak som zvolila tento jednoduchý recept.
porcií
príprava
na 70-60 °C
Suroviny
3 ks |
|
6 lyžíc |
|
4,5 lyžíc (alebo sekané orechy) |
|
z 1/2 citróna |
|
na vymastenie formičiek |
|
pár na zdobenie |
|
Postup
-
1
Postup spracovania koláčika som nefotila,pretože je to veľmi jednoduchý recept. Tento krát som mala bielka tri a preto dávka zodpovedá na toto množstvo. No dávka sa odvíja takto: na každé bielko,2lyžice práškového cukru, 1,5 lyžice kokosu,alebo orechov, 0,5 lyžice citrónovej šťavy.
- 2
Bielka si dáme do nádoby,ktorú môžeme uložiť nad paru.Do nej pridáme práškový cukor a šťavu z citrónu.Premiešame. Nádobu uložíme nad hrniec v ktorom varíme vodu a para nám zohrieva ingrediencie. Zároveň bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme,do zhustnutia.Trvá to asi 6-7 minút. Zložíme z pary a pridáme kokos. Silikónové mištičky si vytrieme olejom a naplníme zmesou.Na vrch uložíme celé,vylúpané orechy.Misky poukladáme na plech.
- 3
Rúru si predhrejeme na 70 stupňov a vložíme pekáč s košíčkami.Teplotu necháme ešte 20 minút bežať a potom stiahneme na 60 stupňov. Pečenie - sušenie trvá asi hodinu. to je všetko!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krása v jednoduchosti..aké rýchle..aké dobré..pre seba aj pre hostí...
ja som kedysi-ked som bola mladá..krásna..plná snov../:-)/
piekla pusinky...šla tam aj múka-boli jak beton..
a toto tu-jak ľahko..hravo..
hádam skúsiť ešte raz mám právo..??..!!
podľa foto si myslím toto:
veľmi noblesná si ty žienka..:-)
Ďakujem za komentáriky.
@ancicka ,možno aj fotto je dôležité,ale tvoje recepty sú vždy kvalitné a veľmi dobre spracované.
Mištičky ich ale nepustia, takže je to výborná rada. Mám recept, do ktorého ide 100 gr. cukru na jedno bielko myslíš, že je to veľa? Skúsim aj podľa Tvojho receptu ďakujem.
@evusik košíčky sú výborné,pretože sa zmes nerozteká.No len ľutujem,že som nedala menšie košíčky aj také mám silikónové.Koláčik by bol vkusnejší.Je to takto dosť veľký a sladký kus.Na budúce-Vianoce,už bude napečené v menších košíčkoch.Vieš,že pri vianočnom pečení,bielka zostávajú.
@iva63 ďakujem za pochvalu.
Jarka veď to bolo len z núdze,aby mi bielka neostarli.Je zaujímavé,že z vonku sú krehúčke a vo vnútri to kokosové,je chutné a aj mäkké.Samu ma to prekvapilo.