Snehovo-kokosové košíčky (ináč aj pusinky)

Autor receptu: tatranka

Určite vám veľa krát ostanú z vajíčok bielka,ktoré v chladničke odpočívajú a nemajú vhodné upotrebenie.Ja som na posledy robila hanácke koláčiky,kde idú do cesta len žĺtka a bielka sa mi zvýšili.Rozhodla som sa pre tento recept,košíčkov,ktoré vám dnes ponúkam. Mám ešte recept z bielok chutné,sladučké mandľové a orechové sucháre.No tie tu už mám uvedené,tak som zvolila tento jednoduchý recept.

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 70-60 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup spracovania koláčika som nefotila,pretože je to veľmi jednoduchý recept. Tento krát som mala bielka tri a preto dávka zodpovedá na toto množstvo. No dávka sa odvíja takto: na každé bielko,2lyžice práškového cukru, 1,5 lyžice kokosu,alebo orechov, 0,5 lyžice citrónovej šťavy.
  2. Bielka si dáme do nádoby,ktorú môžeme uložiť nad paru.Do nej pridáme práškový cukor a šťavu z citrónu.Premiešame. Nádobu uložíme nad hrniec v ktorom varíme vodu a para nám zohrieva ingrediencie. Zároveň bielka s cukrom a citrónovou šťavou šľaháme,do zhustnutia.Trvá to asi 6-7 minút. Zložíme z pary a pridáme kokos. Silikónové mištičky si vytrieme olejom a naplníme zmesou.Na vrch uložíme celé,vylúpané orechy.Misky poukladáme na plech.
  3. Rúru si predhrejeme na 70 stupňov a vložíme pekáč s košíčkami.Teplotu necháme ešte 20 minút bežať a potom stiahneme na 60 stupňov. Pečenie - sušenie trvá asi hodinu. to je všetko!