Foto: tatranka
Určite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete Zobraziť celý popisUrčite máte taký moment,že sa vám pri pečení,alebo varení,zvýšia bielka.mne posledne zostali pri pečení moravských koláčikov a tak vám ponúkam ako s nimi môžete naložiť. Ponúkam vám jednoduchý recept na dietne chvíľky aj so sladkosťou.
príprava
Postup
-
1
Ingredience.
-
2
Vytrieme maslom a vysypeme formu srnčieho chrbta strúhankou.
-
3
Vyšľaháme bielky a pridávame postupne kryštálový cukor.
-
4
Neskôr múku,zašľaháme.
-
5
Nakoniec posekané mandle.
-
6
Masu vylejeme do srnčej formy.
-
7
Pečieme na 180-160 stupňov.Asi 45 minút.Srnčí chrbát necháme odpočinúť do druhého dňa v chlade.
-
8
Potom ho nakrájame na tenké pásiky.
-
9
Srnčí chrbát sa dá plniť krémom,ovocím v tejto podobe.No ja idem z neho robiť sladké sucháre.
-
10
Naukladám nakrájané kúsky na mastný papier a uložím do trúby na 80 -100 stupňov.Asi na 30 minút.Potom koláčiky otočím a ešte pečiem na tejto teplote asi 25 minút.Vlastne len suším.
-
11
Hotové nechám vychladnúť a ukladám ich do sklených pohárov. V prípade diety,alebo iných ťažkostí je po ruke aj takáto sladkosť.
Ale včera som skúsila podľa teba. Paráda! Upiekli sa nádherne, v mojej teplovzdušnej rúra im stačilo 30 minút, nechala som ich do dneška v studenej kore, dnes pokrájala na tenko-tenulinko (vyšlo ich až 50 ks) a na dvoch plechoch v rúre vyhriatej na 100 stupňov usušila za 10 minút. Vyzerajú výborne, teším sa že som to podľa teba skúsila a ďakujem za recept. Prajem Ti krásne Vianoce a veľa zdravia a šťastia v Novom roku.
šných bielkov.
Ďakujeme za výborný recept!
To vaše krájanie ma zaujalo a je to ohromný nápad.
Teším sa,že chutnalo. Opak by ma zarmútil.
Máš ich krásne.Aj ja už teraz robím len z celých orechov.Tá mozaika je krajšia.No ja krájač nemám a neni ľahké nakrájať pekné tenké plátky.No snažím sa.Áno,chuťove sú výborné.
Krajala som zubkovanym nozom, islo to fajn