Smotanové slimáky z kukuričnej múky (fotorecept)
Autor receptu: eldina
vééľmi chutné , vééééľmi voňavé...jednoducho mňam.:)
90 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme:/trochu rozmazaná foto , sorry/
- zmiešať hladkú múku s kukuričnou/ja som mala instantnú/, dodať soľ a PDP.....extra si zmiešať kvasnice +1PL medu s vlažnou vodou/cca 2 dcl/-netreba čakať,kým kvások vykysne..zmiešať dokopy a pridávať toľko vlažnej vody,kým nevznikne vláčne cesto/pri miesení si ruky mazať olivovým olejom/
- cesto nechať vykysnúť...potom pridať ešte p.p.múku , kým vznikne cesto, ktoré sa dá vyvaľkať....medzitým si dať rozpustiť maslo + kyslú smotanu..
- cesto vyvaľkať , potrieť masou z masla a prekrojiť ako na obrázku.../na viac dielov , v strede vcelku/
- časti cesta zložiť /oproti sebe/...nechať vykysnúť....potom opäť vyvaľkať
- vyvaľkané cesto potrieť zvyškom masla a smotany,zrolovať na roládu a nakrájať na niekoľko dielov.../opäť neostrá foto..hmm/...dať na plech,vystlaný papierom na pečenie a dať piecť do vyhriatej trúby...180°C/cca 30 min/neskôr trochu znížiť teplotu/....
- a takto krásne vyzerala prvá "várka"...nádherne rozvoniaval celý dom chlebovou a smotanovo-maslovou vôňou...