Smažené kalmáry s cuketovým šalátom a kaparovou majonézou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kalmáry nakrájame na kolieska, obalíme v cestíčku a usmažíme v rozpálenom oleji. Hotové kalmáry necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
  2. Cestíčko: V mixéri rozmixujeme múku, kypriaci prášok, ľad s trochou minerálky. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Cestíčko by malo byť primerane husté, aby usmažené bolo kypré a chrumkavé.
  3. Majonéza: Zmiešame majonézu s nasekanými kaparami, nakrájanou pažítkou a dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.
  4. Šalát: Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namarinujeme v balzamikovom octe, olivovom oleji so soľou a korením asi 30 minút. Cherry paradajky nakrájame na mesiačiky a zmiešame s cuketami a listovým šalátom.