Smažené kalmáry s cuketovým šalátom a kaparovou majonézou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Kalmáry nakrájame na kolieska, obalíme v cestíčku a usmažíme v rozpálenom oleji. Hotové kalmáry necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
- Cestíčko: V mixéri rozmixujeme múku, kypriaci prášok, ľad s trochou minerálky. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Cestíčko by malo byť primerane husté, aby usmažené bolo kypré a chrumkavé.
- Majonéza: Zmiešame majonézu s nasekanými kaparami, nakrájanou pažítkou a dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.
- Šalát: Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namarinujeme v balzamikovom octe, olivovom oleji so soľou a korením asi 30 minút. Cherry paradajky nakrájame na mesiačiky a zmiešame s cuketami a listovým šalátom.
|