Slovenská hymna (zapekané kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi)

Autor receptu: misi61

Receptík ktorý máme najradšej a robíme ho dosť často

4
porcie
30 min minút
príprava
1 hod minút
na 230 °C

Postup

  1. Dáme si rozpáliť olej s cesnakom, pridáme kapustu kyslú a dusíme, kapustu podlievať ...
  2. Do druhého hrnca dáme speniť cibuľku s mäskom, klobásou a ak je v chladničke slaninka aj tu tam môžme šupnúť, všetko to osolíme a okoreníme ak ľúbite štipľavé pridáme tiež
  3. Podusenú kapustu vysypeme do jánskej misy, mäsko zmiešame s kapustou. Kapustu si môžte poliať kečupom alebo nejakou štipeš-omáčkou a na koniec poukladáme na to zemiaky nakrajané na koliečka :)
  4. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 230°C