Slovenská hymna (zapekané kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi)
	        Autor receptu: misi61
	         
	        
	        Receptík ktorý máme najradšej a robíme ho dosť často 
| 
 4porcie
 | 
 30 min minútpríprava
 | 
 1 hod minútna 230 °C
 | 
Postup
- Dáme si rozpáliť olej s cesnakom, pridáme kapustu kyslú a dusíme, kapustu podlievať ... 
- Do druhého hrnca dáme speniť cibuľku s mäskom, klobásou a ak je v chladničke slaninka aj tu tam môžme šupnúť, všetko to osolíme a okoreníme ak ľúbite štipľavé pridáme tiež 
- Podusenú kapustu vysypeme do jánskej misy, mäsko zmiešame s kapustou. Kapustu si môžte poliať kečupom alebo nejakou štipeš-omáčkou a na koniec poukladáme na to zemiaky nakrajané na koliečka :) 
- Prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 230°C