Slivkový koláč z celozrnnej múky s orieškami a čokoládou fotorecept
Pribúdajú tu stále nové slivkové koláč. Jeden za druhým. Máme na výber. Prispejem aj ja svojím koláčikom, možno sa niekomu bude páčiť. Je Zobraziť celý popisPribúdajú tu stále nové slivkové koláč. Jeden za druhým. Máme na výber. Prispejem aj ja svojím koláčikom, možno sa niekomu bude páčiť. Je to taký maškrtný koláč, s čokoládou, s orieškami. Pečený je z celozrnnej múky. Nám sa tá chuť veľmi páči. Recept bol vytlaceny na kartonovom kosiku so slivkami.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Zapneme ruru, horny/dolny ohrev, 180 stupnov. Z umytych sliviek vyberieme kostky a pokrajame ich podla vlastneho vkusu. V miske zmiesame muku, prasok do peciva, pernikove korenie, postruhanu citronovu korku, trosku soli. Lieskove oriesky posekame.
-
2
V inej miske dobre vyslahame cele vajicka s cukrom.
- 3
Opatrne primiesame suche suroviny, vratane orieskov. Vsetko premiesame. Nalejeme to do okruhlej formy, priemer 26 cm. Formu sme vopred potreli maslom/olejom. Pripadne nam postaci papier na pecenie.
- 4
Poukladame slivky. Potom nasleduje cokolada. Tu som sa mierne odklonila od povodneho receptu. Posypala som to priblizne 3 PL cokoladovych slziciek, ktore sa pri peceni neroztecu. Moze to byt, samozrejme, aj posekana cokolada. Alebo cokoladu nepridavat pred pecenim, ale az po upeceni posypat postruhanou cokoladou, tak ako to bolo v povodnom recepte.
- 5
Pecieme priblizne 35 minut.
- 6
Po upeceni.
- 7
A pretoze cokolady nikdy nie je dost, tak to hned po vybrati z rury posypeme postruhanou cokoladou. Ked budem robit druhykrat (a to iste budem), tak kolac zasypem este vacsim mnozstvom cokolady. Tiez dam asi trosku viac prasku do peciva. Dala som teraz len zarovnanu malu lyzicku. Moze byt kludne s kopcekom. Myslim, ze kolac bude vyborny aj s hroznom.
- 3
Diskusia k receptu