Rýchly slivkový koláč s mrveničkou z hrnčeka fotorecept
Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Maslová mrvenička je s vôňou škorice.
30-35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto hrnčekové: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1/3 KL |
|
4/5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
Maslová mrvenička so škoricou: | |
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
|
Na posypanie koláča: | |
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Cesto: v miske najprv vymiešam suché suroviny, pridám tekuté suroviny a ručným mixérom vymiešam na jednoliate cesto.
- 2
Hotové cesto vylejem na vymastený a posypaný hlboký plech 22 x 33 cm, rozotriem a navrch cesta reznou stranou hore naukladám odkôstkované nakrájane slivky – polovice. Slivky posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
- 3
Vo vyhriatej rúre pečiem cca 30-35 minút na 175 stupňoch. Skontrolujem špajľou.
- 4
Vychladnutý upečený a nakrájaný koláč pred podávaním posypem trochu práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu