Broskyňové rezy so želatínou fotorecept
Jemný korpus bez múky, jogurtová plnka, ovocie a želatína stoja za sviežou chuťou tejto dobroty.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 gr |
|
3 PL |
|
5 bal. (v prášku) |
|
1 bal. |
|
kompótové (alebo marhule) |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
400-500 ml (16-18 %) |
|
5 plátkov |
|
Želatína navrch: | |
900 ml (+ voda na doplnenie) |
|
číra |
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus.
-
2
Celé vajíčka s práškovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, po lyžiciach pridávame olej, zašľaháme. Nakoniec po častiach vmiešame pudingový prášok spojený s práškom do pečiva.
-
3
Hlboký plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 18-20 minút.
-
4
Po upečení necháme korpus vychladnúť. Pripravené suroviny na prípravu plnky + ovocie.
-
5
Korpus pomocou papiera preložíme na podnos alebo hlboký plech. Rozložíme neodkvapkané broskyne alebo marhule.
-
6
Jogurt broskyňový, kyslú smotanu ručným mixérom rozmixujeme, pridáme podľa návodu plátkovú želatínu.
-
7
Plnku rozotrieme na broskyne. uvaríme želatínu, ktorú krátko necháme vychladnúť, následne polejeme vrch zákuska. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy, kocky... Dobrú chuť...
Ďakujem za nahliadnutie a čas prečítať recept som rada,že sa páči... Príjemný komentár,vnuk nech len pečie...a nech sa mu darí...
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada, že oslovil....Ani dlho nebol na podnose...