Komentáre k receptu:
  • farbuska - fotkafarbuska 27. augusta 2019 o 16:31

    Ani sa nečudujem, že tento koláčik je populárny. Vyzerá dobre, chutí určite tiež a zvládnu ho aj "jednoduchí" pekári, ako aj ja. Vďaka, že si nám recept sprostredkovala.
    @zareaguj
  • garanco - fotkagaranco 27. augusta 2019 o 18:53

    Slivky u nás uz dozrievajú, najbližšie upečiem podľa Teba!
    Koláč vyzerá tak, že bude určite chutiť.
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaterinka55 27. augusta 2019 o 19:18

    Zaujímavý a určite aj veľmi dobrý.
    @zareaguj
     2x haji, elenas
  • používateľ nemá avatarhaji 27. augusta 2019 o 19:50

    I mně se koláč líbí, musí být výborný!
    @zareaguj
  • elenas - fotkaelenas 28. augusta 2019 o 09:25

    Ďakujem pekne všetkým za komentáre, koláč je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu, nenáročný na suroviny a chutný.
    @zareaguj
  • violeta - fotkavioleta 29. augusta 2019 o 14:58

    Dnes vyskúšaný ďalší tvoj recept @elenas. Mám rada tvoje recepty s príbehom, ďakujem :)


    @zareaguj
  • elenas - fotkaelenas 30. augusta 2019 o 10:31

    @violeta (29.8.2019 14:58)

    Ďakujem za vyskúšanie a krásne foto, super sa ti podaril, teším sa:)
    @zareaguj
     1x farbuska
  • používateľ nemá avatarmathias 30. augusta 2019 o 17:16

    @farbuska (27.8.2019 16:31)
    Keby tí Američania prišli na koláče na Slovensko alebo do Moravy, Čiech, asi by požiadali o koláčový azyl.Takýto koláč piekli a určite aj lepší naše babičky v každej dedine.Nuž národ, ktorého kulinárske umenie spočíva v pomletom mäse v žemli, určite nepatrí medzi kulinárske veľmoci, tak sa ani nečudujem, že mal tam takýto úspech

    @zareaguj
     1x farbuska
  • olinecka - fotkaolinecka 31. augusta 2019 o 07:24

    Tak toto musí byť, fantázia.Slivky máme rady,ale tohto roku sa neurodili.Chvalim.
    @zareaguj
     1x elenas
  • používateľ nemá avatarhelena64 31. augusta 2019 o 11:22

    Nič proti receptu, vyzerá chutne, ale súhlasím s mathias- om, a netýka so to len koláčov. Nevedela som, že koláč, ktorý pečiem s tými istými ingredienciami, na veľký plech, na malý by to nemalo význam, má až v Amerike taký úspech. Taký pečiem, keď sa mi nechce robiť kysnuté cesto, alebo potrebujem rýchlo upiecť. Ale inač chválim za nápad podávať ho so zmrzlinou a šľahačkou.
    @zareaguj
     1x elenas
  • violeta - fotkavioleta 31. augusta 2019 o 12:24

    Práveže je to úplne normálne, v krajine mnohých národov.
    Je to trené cesto s ovocím a škoricovou posýpkou. Koláč je jednoduchý a chutný. A jeho príbeh ma zaujal, preto som ho vyskúšala presne podľa receptu. Jasné, podobné som už aj ja piekla...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 31. augusta 2019 o 13:29

    @mathias (30.8.2019 17:16)
    Mylis sa, ja som si myslel to iste, moj mladsi syn sa narodil a zije vonku prisiel so styrmi kamaratmi na slovensko. Moja mama je dobra kucharka a pekarka kysnutych kolacov. Chutilo, ale ked som sa pytal tak ich su vraj lepsie ( podla mna nejeditelne). Asi najdolezitejsie na com si vyrastol, a v anglicky hovoriacich krajinach to nie su kysnute kolace. S tym mletym masom, skus tam stejk a uvidis ake slabe su na slovensku.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 31. augusta 2019 o 13:29

    @mathias (30.8.2019 17:16)
    Mylis sa, ja som si myslel to iste, moj mladsi syn sa narodil a zije vonku prisiel so styrmi kamaratmi na slovensko. Moja mama je dobra kucharka a pekarka kysnutych kolacov. Chutilo, ale ked som sa pytal tak ich su vraj lepsie ( podla mna nejeditelne). Asi najdolezitejsie na com si vyrastol, a v anglicky hovoriacich krajinach to nie su kysnute kolace. S tym mletym masom, skus tam stejk a uvidis ake slabe su na slovensku.
    @zareaguj
  • elenas - fotkaelenas 31. augusta 2019 o 20:44

    @mathias (30.8.2019 17:16)

    Súhlasím, že koláč nie je žiadny zázrak, je veľmi jednoduchý, taký,
    na každý deň a asi práve preto mal úspech. Je vďačný, napríklad, keď príde nečakaná návšteva a nemáte veľa času stať pri sporáku alebo dostanete chuť na niečo úplne jednoduché a rýchle.
    @zareaguj
     2x haji, farbuska
  • elenas - fotkaelenas 31. augusta 2019 o 20:50

    Ďakujem všetkým za Vaše názory a komentáre. Prajem pekný a chutný víkend!
    @zareaguj
     1x haji
  • farbuska - fotkafarbuska 1. septembra 2019 o 07:27

    @mathias (30.8.2019 17:16)

    Milý @mathias , môj komentár bol v celkovom kontexte k receptom, ktoré pridáva @elenas , lebo sú vo väčšine prípadov kuchársky aj formou podania veľmi príťažlivé a pritom uskutočniteľné aj pre síce nadšených kuchárov, ale nie vynikajúcich cukrárov, ako som aj ja. V ostatnom súhlasím s tým, že v našej kulinárskej tradícii máme skvelé jedlá a koláče, vytvorené s obrovskou fantáziou a šikovnosťou pokolení gazdín (a sem-tam "gazdiniakov"), ktorí zväčša mohli pracovať len s obmedzeným počtom a množstvom surovín. Tieto jedlá dodnes prevažujú aj v mojej kuchyni. Nuž, a podobne, ako je to s jednou z tých našich základných surovín - zemiakmi, ktoré prišli z Nového sveta - ani dnes sa netreba uzatvárať pred novinkami, ktoré rozšíria obzory našej kulinárskej skúsenosti. Peknú nedeľu všetkým.
    @zareaguj
     1x elenas


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist