Slivkové gule
Slivkové gule s tofu
Autor receptu: lunter
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne osolíme a dôkladne premiesime. Nemalo by byť veľmi husté, ani riedke. Podľa potreby pridáme strúhanku alebo mlieko.
- Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých balíme umyté a vykôstkované slivky. Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme.
Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou.
- Pokým sa gule varia, v menšom hrnci zohrejeme maslo, na ktorom prudko opražíme strúhanku a škoricový cukor.
Hotové guľky podávame posypané opraženou strúhankou.
|