Slivkové gule

Slivkové gule s tofu

Autor receptu: lunter

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne osolíme a dôkladne premiesime. Nemalo by byť veľmi husté, ani riedke. Podľa potreby pridáme strúhanku alebo mlieko.
  2. Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých balíme umyté a vykôstkované slivky. Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou.
  3. Pokým sa gule varia, v menšom hrnci zohrejeme maslo, na ktorom prudko opražíme strúhanku a škoricový cukor. Hotové guľky podávame posypané opraženou strúhankou.