Slivková galetka
Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 18. októbra 2021
príloha denníka Pravda, 18. októbra 2021
Foto: Shutterstock.com
20 minút
príprava
príprava
18 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy kuchynského robota dáme 175 g múky, mandle, cukor, soľ, studené maslo a vodu. Vypracujeme v robote na cesto. Z cesta urobíme guľu, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
- 2
Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, rozštvrtíme. Odležané cesto ešte raz rukami prepracujeme a vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozdelíme slivky, pričom necháme asi 2 cm okraja cesta voľné. Slivky posypeme cukrom so škoricou.
- 3
Voľný okraj cesta preložíme cez slivky a pritlačíme. Cesto potrieme mliekom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 4
Galetku pečieme asi 18 minút. Upečenú necháme 10 minút postáť, potom pokrájame na trojuholníky.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu