Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivková galetka

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 18. októbra 2021
Slivková galetka
Foto: Shutterstock.com
20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

190 g
100 g mleté
75 g
štipka
150 g
1 PL
500 g
1 PL
2 štipky
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Do misy kuchynského robota dáme 175 g múky, mandle, cukor, soľ, studené maslo a vodu. Vypracujeme v robote na cesto. Z cesta urobíme guľu, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, rozštvrtíme. Odležané cesto ešte raz rukami prepracujeme a vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozdelíme slivky, pričom necháme asi 2 cm okraja cesta voľné. Slivky posypeme cukrom so škoricou.

  3. 3

    Voľný okraj cesta preložíme cez slivky a pritlačíme. Cesto potrieme mliekom a posypeme mandľovými lupienkami.

  4. 4

    Galetku pečieme asi 18 minút. Upečenú necháme 10 minút postáť, potom pokrájame na trojuholníky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia