Slivkový koláč

Slivková galetka

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy kuchynského robota dáme 175 g múky, mandle, cukor, soľ, studené maslo a vodu. Vypracujeme v robote na cesto. Z cesta urobíme guľu, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, rozštvrtíme. Odležané cesto ešte raz rukami prepracujeme a vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozdelíme slivky, pričom necháme asi 2 cm okraja cesta voľné. Slivky posypeme cukrom so škoricou.
  3. Voľný okraj cesta preložíme cez slivky a pritlačíme. Cesto potrieme mliekom a posypeme mandľovými lupienkami.
  4. Galetku pečieme asi 18 minút. Upečenú necháme 10 minút postáť, potom pokrájame na trojuholníky.