Slivkový koláč
Slivková galetka
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup- Do misy kuchynského robota dáme 175 g múky, mandle,
cukor, soľ, studené maslo a vodu. Vypracujeme v robote na cesto. Z cesta urobíme guľu, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na
30 minút do chladničky.
- Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Slivky
umyjeme, odkôstkujeme, rozštvrtíme.
Odležané cesto ešte raz rukami prepracujeme a vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm. Dáme
na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozdelíme
slivky, pričom necháme asi 2 cm okraja cesta voľné. Slivky posypeme cukrom so škoricou.
- Voľný okraj cesta preložíme cez slivky
a pritlačíme. Cesto potrieme mliekom
a posypeme mandľovými lupienkami.
- Galetku pečieme asi 18 minút. Upečenú necháme 10 minút postáť, potom pokrájame na trojuholníky.
|