Slávnostný makový kvet
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 24. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 24. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 bal |
|
350 ml |
|
100 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
400 g |
|
300 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
200 ml |
|
|
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor a soľ, vymiesime a necháme vykysnúť. Plnku urobíme tak, že všetky ingrediencie zalejeme horúcim mliekom, zamiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme plnkou. Zvinieme, odkrojíme konce, ktorými potom vyplníme stred.
- 3
Závin potom spojíme koncami do kruhu a odrezkami vyplníme stred. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút pri 180 °C.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu