Komentáre k receptu:
  • Vymazať

    používateľ nemá avatargourmand 6. januára 2010 o 22:15

    odporúčam ignorovať vodu a variť len s vínom, inak pre zmenu chute sa dá tiež na záver pridať trocha sladkej smotany, ale takto natur, ako sa hovori "a la marinara" to ja osobne mám najradšej, chce to ale fakt dosť dobrého bieleho vinka, napr chardonnay. pre chuť občas pridávam do zmesi aj pár nasekaných paradajok, (to je na provensálsky spôsob a nejaký ten tymián) a čerstvé mleté korenie.
    @zareaguj
  • Vymazať

    jarco - fotkajarco 18. januára 2010 o 11:52

    Ja som za verziu bez smotany a bez paradajok. Nedával by som ani cibuľu, iba ak cca polovičné množstvo ako je na videu (s tou cibuľou mi to príde také gulášoidné). Len víno, cesnak a bylinky. V Taliansku to volajú "Zoppa dell Cozze", v Chorvátsku "Dagnje na buzaru". So zeleným šalátom a bielym chlebom to nemá chybu :-)
    @zareaguj
  • Vymazať

    matus113 - fotkamatus113 18. januára 2010 o 14:35

    ahojte co sa tyka tej cibule - je to recept ktory sme modifikovali od Kluci v akci z CT1. co sa tyka toho vina tak ano v povodnom recepte je len vino, ale ked robite vela slavok potom je to znacne drahe jedlo - preto pomoc s vodou ....
    @zareaguj
  • Vymazať

    jarco - fotkajarco 12. marca 2010 o 10:29

    Inak super recept, obdivujem. Ja som zatiaľ nenašiel odvahu urobiť si slavky doma, hoci na tento spôsob ich zboznujeme. Takze moje poznámky sú len taká planá teória :-) napriek tomu ešte jedna poznámka :-) cena vina je v porovnani s cenou slavok zanedbatelna, do varenia v pohode stačí víno za 2-3 Eura/fľaša. Ak už investujem do drahej základnej suroviny, na ostatných ingredienciach sa neoplatí šetriť.
    @zareaguj
  • Vymazať

    používateľ nemá avatargourmand 12. mája 2010 o 21:25

    spravny pristup jarco, jedna zlá prísada a snaženie je v prdeli. inak ešte k tym tvojim teoretickym poznamkam, ja som tych slavok uz navaril za kotle a ver mi, ze ta cibula je tam absolutne super, slavka totiz nema vyraznu chut a preto ta polievka musi byt vyrazna, preto silne chute, cibula, bylinky, cesnak, chilli, cerstve cierne korenie, sol a dobre biele suche vinko, najlepsie chardonnay plus dobra chrumkava bageta, ziaden gumovy chleba
    @zareaguj
  • Vymazať

    používateľ nemá avatarcasomiera 4. júna 2010 o 13:53

    ako sa cistia slavky od piesku - cerstvo nalovene
    @zareaguj
  • Vymazať

    amelie - fotkaamelie 4. septembra 2010 o 19:52

    tie slavky uz boli otvorene, ked si ich daval varit? neboli cerstve?
    @zareaguj
  • Vymazať

    kzr - fotkakzr 13. februára 2011 o 19:39

    Keď ich dávaš variť, nesmú byť otvorené. Keď ich ideš jesť, nesmú byť zavreté (teda pri umývaní vyhoď otvorené a pri podávaní vyhoď zavreté).
    @zareaguj
  • Vymazať

    používateľ nemá avatarbzuky 14. februára 2011 o 06:38

    Amelie má pravdu a tak isto aj kzr.
    @zareaguj
  • Vymazať

    bibia1 - fotkabibia1 29. augusta 2011 o 09:16

    super recept - spomienka na tohtoročnú dovolenku v Bulharsku a na Pirátsku loď :). Piráti odstavili loď na čírom mori na kúpanie. Jeden z nich skočil do mora a o chvíľu sa vrátil s vrecom plným slávok. Vytiahli "práčku" na kľuku, vložili do nej všetky tie slávky a zaliali morskou vodou a krútili, a krútili, takto opraté slávky potom opláchli v čistej vode a dali variť. Podávali nám to len s citrónom, soľou a chlebíkom, ale atmosféra bola super a aj slávky chutili. Najlepšie však na tom bola tá príprava a pranie, normálne zážitok :)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist