Slaninové guľky (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a
polievkam. Ja teraz ponukám to
ako chuťovku.
5 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Slaninu zomelieme na mlynčeku.
- Ochutíme cesnakom pretlačeným cez lis na cesnak. Cibuľu krájame na čo najjemnejšie. Pridáme čili omáčku,korenie, horčicu a pár kvapiek worcesterskej omáčky. Osolíme premiešame a necháme pol hodinu postať, nech prejdu chute.
- Potom pridáme vajcia a strúhanky, koľko si zmes zoberie. Premiešame na tvárnu hmotu.
- Tak aby sa nám dalo dobre so zmesou pracovať. Robíme rukami guľky veľkosti veľkého orechu.
- Vysmážame v horúcom oleji do červena.
- Po vysmážaní necháme na sitku odkapať od oleja. Môžme si ich upraviť s pikantnou, alebo s kyslou prílohou, ako jedno-hubky na koliesku z rožku. Tak ako je na obrázku. Tak isto sa dajú použiť, ako príloha k polievkam a prívarkom. Vyšlo mi ich z tejto dávky 47 kusov. Dobrú chuť Vám želám.