Slaninové guľky (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a polievkam. Ja teraz ponukám to ako chuťovku.

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slaninu zomelieme na mlynčeku.
  2. Ochutíme cesnakom pretlačeným cez lis na cesnak. Cibuľu krájame na čo najjemnejšie. Pridáme čili omáčku,korenie, horčicu a pár kvapiek worcesterskej omáčky. Osolíme premiešame a necháme pol hodinu postať, nech prejdu chute.
  3. Potom pridáme vajcia a strúhanky, koľko si zmes zoberie. Premiešame na tvárnu hmotu.
  4. Tak aby sa nám dalo dobre so zmesou pracovať. Robíme rukami guľky veľkosti veľkého orechu.
  5. Vysmážame v horúcom oleji do červena.
  6. Po vysmážaní necháme na sitku odkapať od oleja. Môžme si ich upraviť s pikantnou, alebo s kyslou prílohou, ako jedno-hubky na koliesku z rožku. Tak ako je na obrázku. Tak isto sa dajú použiť, ako príloha k polievkam a prívarkom. Vyšlo mi ich z tejto dávky 47 kusov. Dobrú chuť Vám želám.