Slané slimáky
Slané slimáky

Slané slimáčiky podľa herečky Evy Pavlíkovej

Eva Pavlíková
herečka, 8. júna 2024
Slané slimáčiky podľa herečky Evy Pavlíkovej
Foto: Shutterstock

Herečka Eva Pavlíková je veľkou fanúšičkou lístkového cesta a to aj na slano. Môžete pri ňom zapojiť svoju fantáziu a urobiť z jednoduchého slaného Zobraziť celý popisHerečka Eva Pavlíková je veľkou fanúšičkou lístkového cesta a to aj na slano. Môžete pri ňom zapojiť svoju fantáziu a urobiť z jednoduchého slaného pečiva delikatesu.

24 ks
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 bal.
200 g
200 g
200 g strúhaný
100 g
100 g
100 g (plátky)
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozbalíme, ak treba, rozvaľkáme. Jeden plát potrieme bazalkovým pestom a posypeme parmezánom. Druhý plát lístkového cesta potrieme paradajkovým pestom, poukladáme naň plátky syra, šunky, salámy.

  2. 2

    Zavinieme do rolády, nakrájame na slimáčiky (široké asi 1 cm), ktoré reznou stranou poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáčiky potrieme rozmiešaným vajcom a ešte posypeme parmezánom alebo sezamom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia