Slané slimáčiky podľa herečky Evy Pavlíkovej
herečka, 8. júna 2024
Foto: Shutterstock
Herečka Eva Pavlíková je veľkou fanúšičkou lístkového cesta a to aj na slano. Môžete pri ňom zapojiť svoju fantáziu a urobiť z jednoduchého slaného Zobraziť celý popisHerečka Eva Pavlíková je veľkou fanúšičkou lístkového cesta a to aj na slano. Môžete pri ňom zapojiť svoju fantáziu a urobiť z jednoduchého slaného pečiva delikatesu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 bal. |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g strúhaný |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g (plátky) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto rozbalíme, ak treba, rozvaľkáme. Jeden plát potrieme bazalkovým pestom a posypeme parmezánom. Druhý plát lístkového cesta potrieme paradajkovým pestom, poukladáme naň plátky syra, šunky, salámy.
- 2
Zavinieme do rolády, nakrájame na slimáčiky (široké asi 1 cm), ktoré reznou stranou poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slimáčiky potrieme rozmiešaným vajcom a ešte posypeme parmezánom alebo sezamom.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dozlatista.
Tiež slané slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu