Slané slimáky z kysnutého cesta fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 15. apríla 2016
Slané slimáky z kysnutého cesta (fotorecept)
Foto: skatulka

Tieto slimáky sú veľmi rýchlo pripravené, robím ich ešte radšej ako pagáče. A navyše ich možno pripraviť s rôznymi náplňami (pizzové, cesnakové, oškvarkové, syrové...). Servírovala som ich v krásnom košíčku, ktorý som dostala od mojej krstnej mamy.

60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
1/2 l
2 dl
1 ks
1 ks
1 ČL
2 PL
Pizzová plnka:
200 g
Oškvarková plnka:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dajte hlas tomuto receptu!
    Každý lajk na našej facebookovej stránke Varíme s Varechou sa počíta v našej súťaži.

    Cesto si pripravíme z múky, oleja, vajíčka, soli, mlieka a kvásku. Kvások urobíme tak, že asi 2 dcl vlažného mlieka rozdrobíme droždie a cukor. Všetko zmiesime a necháme vykysnúť (cca 1/2 hodinka). Ja kysnuté cesto pripravujem veľmi rada. Takto približne robím aj sladké cesto. Je to vždy viacmenej od oka a vždy sa mi vydarilo.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 6 bochníčkov.

  3. 3

    Bochníček rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar, potrieme plnkou a stočíme do rolády, ktorú krájame na šikmo na trojuholníkový tvar.

    Slané slimáky z kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som tentokrát pripravovala pizzovú verziu: kečup, korenie a nastrúhaný syr.

  5. 5

    A oškvarkovú verziu: mleté oškvarky, soľ a čierne korenie.

  6. 6

    Hotové slimáčiky potieme vajíčkom a prípadne ozdobíme semienkami, alebo korením.

    Slané slimáky z kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 220°C asi 20 minút. Z 1 kg múky nám vyjdú 2 plné plechy.

    Slané slimáky z kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu