Foto: skatulka
Tieto slimáky sú veľmi rýchlo pripravené, robím ich ešte radšej ako pagáče. A navyše ich možno pripraviť s rôznymi náplňami (pizzové, cesnakové, oškvarkové, syrové...). Zobraziť celý popisTieto slimáky sú veľmi rýchlo pripravené, robím ich ešte radšej ako pagáče. A navyše ich možno pripraviť s rôznymi náplňami (pizzové, cesnakové, oškvarkové, syrové...). Servírovala som ich v krásnom košíčku, ktorý som dostala od mojej krstnej mamy.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Dajte hlas tomuto receptu!
Každý lajk na našej facebookovej stránke Varíme s Varechou sa počíta v našej súťaži.
Cesto si pripravíme z múky, oleja, vajíčka, soli, mlieka a kvásku. Kvások urobíme tak, že asi 2 dcl vlažného mlieka rozdrobíme droždie a cukor. Všetko zmiesime a necháme vykysnúť (cca 1/2 hodinka). Ja kysnuté cesto pripravujem veľmi rada. Takto približne robím aj sladké cesto. Je to vždy viacmenej od oka a vždy sa mi vydarilo.- 2
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 6 bochníčkov.
- 3
Bochníček rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar, potrieme plnkou a stočíme do rolády, ktorú krájame na šikmo na trojuholníkový tvar.
- 4
Ja som tentokrát pripravovala pizzovú verziu: kečup, korenie a nastrúhaný syr.
- 5
A oškvarkovú verziu: mleté oškvarky, soľ a čierne korenie.
- 6
Hotové slimáčiky potieme vajíčkom a prípadne ozdobíme semienkami, alebo korením.
- 7
Pečieme na 220°C asi 20 minút. Z 1 kg múky nám vyjdú 2 plné plechy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu